Για σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου 2010 έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

* Στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για το Αφγανιστάν. Η τελευταία αποτελεί συνέχεια αυτής του Λονδίνου (Ιανουάριος 2010) και στόχος της είναι η αποτίμηση του τελευταίου εξαμήνου και η διατήρηση του momentum με στόχο τη σταδιακή μεταβίβαση ευθύνης στην αφγανική πλευρά. Κατά τις εργασίες της Διάσκεψης η κυβέρνηση του Αφγανιστάν θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της με συγκεκριμένα σχέδια για την ανάπτυξη και την ασφάλεια της χώρας. Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που έχουν συμβάλει τόσο με την παρουσία στρατιωτικής δύναμης όσο και με την προσφορά σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν. Η χώρα μας θεωρεί ότι ο στενός συντονισμός μεταξύ εταίρων, διεθνών δρώντων (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ) αλλά και Κυβερνήσεων αποτελεί κλειδί για την επιτυχία των προσπαθειών που έχουν αναληφθεί για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν. Της Διάσκεψης θα προεδρεύσουν ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάϊ και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μούν.

* Σήμερα η 36η μαύρη επέτειος από την εισβολή των Τούρκων και την κατοχή της Κύπρου.

* Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, προχωρά σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν ομόλογα που λήγουν.

* Ξεκινά σήμερα το απόγευμα στο 1ο Θερινό Τμήμα της Βουλής και ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου η συζήτηση για το σχέδιο νόμου «Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγειάς, και λοιπές διατάξεις του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

* Απεργούν για δεύτερη ημέρα σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των ενδιαφερομένων υποψηφίων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

* Από σήμερα η καταβολή ενισχύσεων ύψους 923.120 ευρώ σε 589 παραγωγούς για ζημιές που προκλήθηκαν από παγετό τον Φεβρουάριο του 2008 στα εσπεριδοειδή των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Αρτας, Αχαΐας, Αττικής, Ευβοίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Πρεβέζης, Ηρακλείου και Θεσπρωτίας.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκο Κυπριανού.

* Στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Χαριλάου Τρικούπη και Αλεξάνδρας) συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας για το σχεδιαζόμενο «ακρωτηριασμό» του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και υπαίθρια συνέντευξη Τύπου οργανώνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού ΣΥμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βενιζέλου 45), η καθιεωρμένη συνάντηση του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκο Κυπριανού.

* Στις 4:30 μ.μ. στους Αγίους Αναργύρους στην Ηλιούπολη η κηδεία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια που δολοφονήθηκε χθες το πρωΐ έξω από το σπίτι του από τρομοκράτες.

* Στις 5.30 μ.μ. ΣΒΒΕ και ΣΕΠΒΕ οργανώνουν την παρουσίαση του διαγωνισμού, εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, με τίτλο: «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Θερμοκοιτίδας της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης.