«Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες με την υπόθεση του ΤΙΤΑΝ είναι η αποθέωση του λαϊκισμού, από την πλευρά της αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο και ορισμένων στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που οι υπουργοί της κυβέρνησης κάθονται στο ίδιο τραπέζι με το Νομάρχη για να βρούνε λύσεις για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, θεωρούν κάποιοι ότι κάνοντας το άσπρο μαύρο θα πλήξουν τον Ψωμιάδη ενόψει της προεκλογικής περιόδου». Αυτό υποστηρίζει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειάρχης για τα όσα γίνονται σχετικά με την άδεια καύσης απορριμμάτων που δόθηκε από το νομαρχιακό συμβούλιο στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.
Όπως υποστηρίζει ο νομάρχης, «ενώ η διοίκηση της νομαρχίας μας προσπαθεί να προωθήσει τις πλέον σύγχρονες μορφές ανακύκλωσης υλικών και αποβλήτων, με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εκείνοι μιλούν για καύση υλικών σα να πρόκειται να γίνει ελεύθερα στη φύση. Έτσι, με φτηνή αντιπολίτευση προκαλούν αδικαιολόγητη ανησυχία στους πολίτες των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης αντί να συμβάλλουν ώστε να υλοποιήσουμε τις πιο φιλόδοξες πολιτικές για το περιβάλλον και την ενέργεια».
Σύμφωνα με τον κ. Ψωμιάδη, «τέτοιες τακτικές στείρας άρνησης που δεν προστατεύουν τον τόπο τους. Δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να συζητήσουν ώστε να προστατεύσουμε τον τόπο και το περιβάλλον, αντίθετα κινδυνολογούν ασύστολα και αβάσιμα. Γι’ αυτό και δεν έχουν υπερψηφίσει σχεδόν κανένα θέμα στο νομαρχιακό συμβούλιο προβάλλοντας συνεχώς εμπόδια σε κάθε αναπτυξιακό έργο. Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του. Τα ίδια έκαναν και το 2002 και το 2006 στις προεκλογικές περιόδους. Ο λαός θα τους δώσει την απάντηση στις 7 Νοεμβρίου».
Ο κ. Ψωμιάδης καλεί τους δημάρχους της περιοχής «να μην παρασυρθούν από ανεύθυνες δηλώσεις και υποδείξεις».