Καρπούζια μοίραζαν, σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010, το μεσημέρι, αγρότες από τον Καστανά, μιας αγροτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης, στο σταθμό μετεπιβίβασης του ΟΑΣΘ, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, κάποια από αυτά ήταν... κίτρινα!
"Είναι μια ειδική ποικιλία" μας εξήγησε παραγωγός από τον Καστανά. Και μας έδωσε το λόγο του, ότι ήταν το ίδιο γλυκό με τα κόκκινα. Δεν μας... έπεισε, αφού σε κάποια θέματα είμαστε αμετανόητα παραδοσιακοί και το καρπούζι το μάθαμε κόκκινο, ενώ τη μπανάνα κίτρινη. Έπεισε, όμως, πάρα πολλούς διαβάτες, που σταματούσαν κι ήθελαν να δοκιμάσουν, σώνει και καλά, το καρπούζι που είχε τα χρώματα της... εθνικής Βραζιλίες (πράσινο από έξω, κίτρινο από μέσα). Όλοι, ανεξαιρέτως, έφυγαν με... κίτρινο καρπούζι, κατενθουσιασμένοι. Κι όταν αποφασίσαμε να κάνουμε το απονενοημένο, ήταν αργά.
"Ελάτε την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουλίου, στον Καστανά. Στο γήπεδο του χωριού ετοιμάζουμε τη γιορτή καρπουζιού, όπως κάθε χρόνο. Εκεί θα έχει και κόκκινα και κίτρινα καρπούζια για να χορτάσετε", μας πρότειναν. Δώσαμε ραντεβού στο γήπεδο. Εμείς θα πάρουμε μαζί μας, μόνον... χαρτοπετσέτες. Ε, να μη γίνουμε και χάλια!