«Μετά από εννέα μήνες θητείας, ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας ήρθε στη Θεσσαλονίκη και αντί να εξαγγείλει νέα έργα ή επιτάχυνση των εν εξελίξει έργων, τον ακούσαμε με έκπληξη για μια πιθανή καταγγελία της σύμβασης του μετρό! Εκφράζω την πλήρη αντίθεσή μου και την οργή μου για το αδιανόητο αυτό γεγονός που συμβαίνει μόνο στη Θεσσαλονίκη, αφού στην Αθήνα το μετρό έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Αττική και τα προβλήματα που προκύπτουν αντιμετωπίζονται άμεσα».
Στην καταγγελία αυτή προχώρησε, σήμερα, Τρίτη 6 Ιουλίου 2010, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, κατά τη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος τόνισε ότι «ούτε και ως απλή υπόθεση δεν μπορούμε να δεχθούμε το γεγονός αυτό».
Για το θέμα του περίφημου αναπρογραμματισμού των έργων, ο κ. Παπαγεωργόπουλος τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη «δεν χρειάζεται master plan και επιπλέον μελέτες, αλλά βούληση για την κατασκευή έργων όπως ενός πλέγματος πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των επιβατών του μετρό».
Ειδικά για το θέμα του δημαρχείου, για το οποίο η πολιτεία δεν εξοφλεί τις δύο τελευταίες δόσεις που χρωστά στον εργολάβο, ώστε να παραδοθεί στους πολίτες και το δήμο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος υπογράμμισε: «Ο κ. Ρέππας δεν ένιωσε, άραγε, την ανάγκη μιας συγνώμης στους Θεσσαλονικείς για το Δημαρχιακό Μέγαρο, τη στιγμή που η Κυβέρνηση δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για την αποπληρωμή του; Η υπεύθυνη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης κατέβαλε την προηγούμενη Πέμπτη (1 Ιουλίου 2010) το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ στην ανάδοχο κοινοπραξία και σε δέκα ημέρες αρχίζει η μετεγκατάσταση από το παλιό στο νέο Δημαρχείο».