"Δυστυχώς οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες, η έλλειψη μελετητικής ωριμότητας των έργων μεγάλη, όπως πολύ μεγάλο είναι και το έλλειμμα των πόρων που έχουν δεσμευτεί στο ΕΣΠΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση". Ποιος το είπε; Ο Γιάννης Μαγκριώτης. Για ποιο έργο; Για τα έργα στο λιμάνι της Καβάλας.
Το "δυστυχώς" πρέπει να το πουν μάλλον οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι, μετά το 2004, είδαν, επιτέλους, μπουλντόζες και συνεργεία να προχωρούν έργα υποδομής που τα είχαν ανάγκη, αλλά μετά το 2007 άρχισαν να καθυστερούν και, κάποια από αυτά, στις αρχές του 2009 σταμάτησαν. Όμως αντί να ξαναδούν τα εργοτάξια γεμάτα εργάτες και να συνεχίζεται η δουλειά από εκεί που έμεινε επί Νέας Δημοκρατίας, ακούν συνεχώς το ίδιο τροπάριο: "μεγάλες καθυστερήσεις, έλλειψη ώριμων μελετών, έλλειμμα πόρων" και... "για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία"!
Μα ποιος από το λαό ενδιαφέρεται για το ποιος φταίει; Πρόβλημα της κυβέρνησης είναι -και της Δικαιοσύνης- να βρουν ποιος φταίει και να πληρώσει -αν φταίει. Ο κόσμος θέλει να δει τα απαραίτητα έργα να υλοποιούνται. Γιατί και αναπτυξιακές προοπτικές θα δώσουν και θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν και την καθημερινότητα του πολίτη θα βελτιώσουν. Αν δεν ολοκληρωθεί το μετρό, τα έργα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι περιφερειακοί δρόμοι, τα έργα στο λιμάνι της Καβάλας(και τόσα και τόσα έργα ακόμη), οι θυσίες των Ελλήνων θα πάνε στράφι.
Το καταλάβαμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είχε μελέτες σε στάδιο... ωρίμανσης. Μόνον που, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, εδώ και εννέα(και κάτι) μήνες, ΕΣΕΙΣ κυβερνάτε. Και δεν καταφέρατε να ωριμάσετε ΟΥΤΕ ΜΙΑ μελέτη. Και μην ξεχνάτε τι λέει ο λαός: Το πολύ το κυρ-ελέησον το βαριέται κι ο παπάς!