ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Διαστάσεις πήρε η φωτιά στο Βαρνάβα (σ.σ. ξεκινησε από το Μικροχώρι Καλάμου), με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη ώστε να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ σαφώς καλύτερη είναι η κατάσταση στο Λαύριο, όπου πλέον υπάρχουν μόνο διάσπαρτες μικροεστίες.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και πλέον το μέτωπο της πυρκαγιάς κατεθύνεται προς Καπανδρίτι.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοτάρχη Βαρνάβα, οι φλόγες έχουν πλησιάσει κατοικημένη περιοχή.
Λίγο μετά τις 14:00 εν τω μεταξύ, φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Ανω Σoύλι Μαραθώνα.
Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με τη συνδρομή οκτώ αεροσκαφών, δύο ελικοπτέρων και επτά υδροφόρων ΟΤΑ.
Η φωτιά στο Λαύριο ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Πουνταζέζα και γρήγορα εξαπλώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ κλήθηκαν να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Για τη διευκόλυνση των πυροσβεστικών μέσων διεκόπη η κυκλοφορία στην Αθηνών - Σουνίου από το 54ο έως το 59ο χιλιόμετρο. Προληπτικά εκκενώθηκε κατασκήνωση που βρίσκεται κοντά στην περιοχή.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα, σε αρκετές περιοχές τις χώρας. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιών στις περιοχές: Αθήνα, Ανατολική και Δυτική Αττική, Πειραιάς, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κόρινθος, Κυκλάδες, Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά, Λέσβος, Σάμος και Χίος.
Οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, έχουν ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.