Ανώνυμο εξυβριστικό τηλεφώνημα που συνδέεται με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το τελευταίο διάστημα ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή Τούρκων Δικηγόρων, δέχτηκε, το πρωί του Σαββάτου 10 Ιουλίου 2010, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανόλης Λαμτζίδης. Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος του ΔΣΘ κατέθεσε, λίγο αργότερα, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης προφορική μήνυση «κατ’ αγνώστων».
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες, κυρίως με την ανταλλαγή επισκέψεων στην Τουρκία, όπως και η Διαβαλκανική Διάσκεψη (17-20 Ιουνίου 2010), την οποία παρακολούθησε και πολυπληθής αντιπροσωπεία Τουρκικών Δικηγορικών Συλλόγων και η προετοιμασία αποστολής 10 νέων δικηγόρων και ασκουμένων στην Προύσα μεταξύ 3 και 7 Αυγούστου 2010 στο πλαίσιο ανταλλαγής νέων δικηγόρων και ασκουμένων με το Δικηγορικό Σύλλογο Προύσας.
Το εξυβριστικό τηλεφώνημα έγινε την παραμονή της αναχώρησής του κ. Λαμτζίδη, για τη Βηρυτό (Συνέδριο της Ένωσης Αράβων Δικηγόρων). Στη συνέχεια πρόκειται να μεταβεί στην Άγκυρα, όπου είναι προσκεκλημένος του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου Άγκυρας.
Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΔΣΘ υποστηρίζει ότι "το τελευταίο χρονικό διάστημα και ο ίδιος και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν δεχθεί ανώνυμα τηλεφωνήματα με παρόμοιο περιεχόμενο, με το οποίο οι ανώνυμοι τρίτοι εκφράζουν τη δυσφορία τους για τη συμμετοχή Τούρκων δικηγόρων σε μία σειρά εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης".