Νεαρός πήγε, με την αδελφή του, στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλου, για να ζητήσει εργασία και, όταν ο δήμαρχος του εξήγησε πως ο δήμος δεν μπορεί να προσλάβει, αλλά θα πρέπει να πάρει μέρος στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που θα προκηρυχθούν εν καιρώ, ο 30χρνος έβγαλε ένα μαχαίρι από την τσέπη του παντελονιού του και είπε στον Παπαγεωργόπουλο:
"Δήμαρχε, αν δε βρω δουλειά, θα σκοτωθώ"!
Σοκαρισμένη η αδελφή του και πιο ψύχραιμος ο δήμαρχος του ζήτησαν να παραδώσει το μαχαίρι, κάτι που ο 30χρονος έκανε. Απίθωσε το μαχαίρι στο γραφείο του δημάρχου και, από την κουβέντα προέκυψε ότι ο νεαρός ήταν απολυμένος των stage, ο οποίος υπηρετούσε σε επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης. Με τα μέτρα της κυβέρνησης έμεινε χωρίς δουλειά και, καθώς είναι παράλυτος (είναι μονόχειρας), βρέθηκε σε απόγνωση, καθώς έχει μεγάλη ανάγκη να εργαστεί.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος του εξήγησε τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει και τον ξεπροβόδισε. Φυσικά δεν υπέβαλε μήνυση εναντίον του και, καθώς το αδίκημα δε διώκεται αυτεπάγγελτα, ο 30χρονος αναχώρησε, με την αδελφή του, για το σπίτι του.