Με σύνθημα «Ανοίγουμε παράθυρο στον πολιτισμό και τη διασκέδαση», με πολύ μουσική και με ακόμα περισσότερο χορό, ο Δήμος Πυλαίας ανοίγει την αυλαία των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων «Πυλαιώτικα 2010». Το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων άρχισε σήμερα, Κυριακή 18 Ιουλίου 2010, με πολύ χορό και κορυφώνεται ανήμερα της Γιορτής του Προφήτη Ηλία στις 20 του μήνα. Το ίδιο βράδυ την παράσταση των εκδηλώσεων «Πυλαιώτικα 2010» αναμένεται να κλέψει ο γνωστός ερμηνευτής Πέτρο Γαϊτάνος, που θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου (πέτρινο κτίριο).
Όλες οι εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο «Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο», διοργανώθηκαν με γνώμονα τη διασκέδαση των κατοίκων και των επισκεπτών που χρόνια τώρα τιμούν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του Δήμου Πυλαίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής
Κυριακή 18 Ιουλίου
Στις 20:30 μ.μ στη σκηνή του θεάτρου του Δήμου Πυλαίας θα ανέβουν τα χορευτικά τμήματα Πυλαίας και του Δήμου Δοξάτου
Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου
Στις 21:00 το βράδυ θα δοθεί η μεγάλη συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο στο χώρο του θεάτρου του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου.
Την Τρίτη 20 Ιουλίου
Στις 19:30 μ.μ θα γίνει περιφορά της εικόνας του Προφήτη Ηλία (με τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου Πυλαίας)
Στις 20:30 μ.μ τα χορευτικά τμήματα του Δήμου θα παρελάσουν, περνώντας από την Πλατεία Νέου Δημαρχείου, την Προφήτη Ηλία, την Πολυτεχνείου για να καταλήξουν στο Πέτρινο κτίριο στο πεζόδρομο.
Στις 21:00 στη σκηνή θα ανέβουν: η χορευτική ομάδα Κ.Α.Π.Η. Δήμου Πυλαίας, το Χορευτικό τμήμα Ν. Μουδανιών συλλόγου «Φάρος», ο Πολιτιστικός σύλλογος «Ηπειρος» και το Χορευτικό τμήμα νέων Δήμου Πυλαίας.
Τo βράδυ πάντως ο Δήμος θα κεράσει τους παρευρισκόμενους το παραδοσιακό Ατζέμ Πιλάφ, ένα γνωστό πολίτικο έδεσμα.