Για σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Στις 10 π.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο που αφορά στα γεωργικά φάρμακα.

* Στις 11:30 πμ, ο κ. Σάκης Τζακόπουλος στην αίθουσα συνεδρίων της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ. (Στρ. Καλλάρη 5, 3ος όροφος) θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

* Στις 12 μμ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παρουσία του αντιδημάρχου Αρχιτεκτονικού Βεν. Καρακωστάνογλου θα υπογράψει στο Δημαρχείο (Βενιζέλου 45, 1ος όροφος), τη σύμβαση ανάθεσης έργου για την επισκευή και συντήρηση των πεζοδρόμων και των πεζοδρομίων του Ιστορικού Κέντρου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 152.092,08 ευρώ που θα ολοκληρωθεί σε 9 μήνες.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομίας (Νίκης 5-7) συνέντευξη Τύπου της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με θέμα το νομοσχέδιο: «Ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων». Στη συνέντευξη θα συμμετάσχει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δ. Σπυράκος, καθώς και εκπρόσωποι όλων των ομοσπονδιών καταναλωτών.

* Στη 1 μ.μ., η Κίνηση Πολιτών «Πρώτα η πόλη μας» και ο εκπρόσωπός της Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ενόψει των επικείμενων Δημοτικών εκλογών, στο Καφέ ΗΜΑΡ (Αριστοτέλους 14, δίπλα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο), θα αναφερθούν στο σχέδιο δράσης της κίνησης για τις επόμενες μέρες, καθώς και θα τοποθετηθούν στα θέματα της πόλης.

* Στις 3 μ.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (Πειραιώς 211).

* Στις 5:30 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ για τα νομοσχέδια: "Οδικές εμπορευματικές μεταφορές", "Αναδιοργάνωση ΥΠΑ-Ανάπτυξη αεροδρομίων", "ΚΤΕΟ-Οδική ασφάλεια".

* Στις 4 μ.μ. στο Κέντρο Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής της μονάδας Corallia του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» (Σώρου 12, Μαρούσι) συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, του υφυπουργού, Ιωάννη Πανάρετου και του γενικού γραμματέα έρευνας και τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) Αχιλλέα Μητσού, με τους διευθυντές των ερευνητικών ινστιτούτων για το «Σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας» στο πλαίσιο της έναρξης της δημόσιας διαβούλευσης για την ανάδειξη των κεντρικών προτεραιοτήτων της εθνικής στρατηγικής έρευνας. Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ, η Ενωση Ελλήνων Ερευνητών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων σε Ερευνητικά Ιδρύματα Ιδιωτικού Δικαίου και η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων-Ιδρυμάτων.

* Στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ, στο εστιατόριο Cibus στην Αίγλη του Ζαππείου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές της Α' Σύνθεσης του τμήματος διακοπής των εργασιών της Βουλής.