Ένας 40χρονος επιχειρηματίας, η 38χρονη γυναίκα του και η 37χρονη κουνιάδα του έγιναν απαγωγείς κι εκβιαστές για 750.000 ευρώ! Τουλάχιστον αυτό καταγγέλλει εναντίον τους 46χρονος επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη!
Η συνέχεια αυτής τη ιστορίας που θυμίζει σενάριο για ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο θα γραφτεί στις δικαστικές αίθουσες, καθώς οι τρεις φερόμενοι ως δράστες οδηγούνται, σήμερα, Σάββατο 3 Ιουλίου 2010, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Εναντίον τους αναμένεται ότι θα ασκηθεί δίωξη για παράνομη κατακράτηση, απειλή και ληστεία και θα παραπεμφθούν στην κύρια ανάκριση. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι, στη συνέχεια, θα ζητήσουν -και θα λάβουν, όπως προβλέπει η δικονομία- 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.
Οι τρεις συνελήφθησαν χθες Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010, το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Πολίχνης. Είχε προηγηθεί ηκαταγγελία 46χρονου ημεδαπού, για παράνομη κατακράτηση κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία και απειλή.
Ο 46χρονος επιχειρηματίας μετέβη χθες βράδυ στο Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και κατήγγειλε ότι πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, ο 40χρονος πρώην συνεργάτη του, με την 38χρονη σύζυγό του και την 37χρονη αδερφή της, τον απήγαγαν, τον κρατούσαν επί δυόμιση ώρες, παρά τη θέλησή του, στο υπόγειο της επιχείρησής τους, στην περιοχή της Πολίχνης κι εκεί, τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν κι ότι θα κάνουν κακό στην οικογένειά του, για να του πάρουν -όπως κι έκαναν- 750.000 ευρώ. Όπως παραδέχτηκε το "θύμα", χρωστούσε αυτά τα χρήματα από προηγούμενη επαγγελματική τους συνεργασία.
Κατήγγειλε ακόμη ότι, με χρήση βίας, του πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε και έκλεψαν από το εσωτερικό του μία τσάντα που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και προσωπικά του έγγραφα.
Έπειτα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών Θεσσαλονίκης και κατόπιν αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Πολίχνης, εντοπίστηκαν οι τρεις και συνελήφθησαν.
Η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζεται.