Ερίζουν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, για το πού πρέπει να εκτεθεί χάλκινο αγγείο του 4ου αι. π.Χ. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Βήματος, με διαφορά μόλις μίας ψήφου (οκτώ έναντι επτά), το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε υπέρ της Αθήνας, αλλά το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης δεν το βάζει κάτω.
Το αγγείο είχε εντοπιστεί στη συλλογή της Αμερικανίδας συλλέκτριας Σέλμπι Γουάιτ, όταν εκτέθηκε μαζί με άλλες ελληνικές και ρωμαϊκές αρχαιότητες που κατείχε η ίδια. Έτσι, μαζί με αυτό, η Ελλάδα διεκδίκησε επιτυχώς και το τμήμα μιας μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης με δύο μορφές -ενός ώριμου άνδρα πολεμάρχου και ενός εφήβου (410 - 400 π.Χ.).
Όταν οι δύο αρχαιότητες παρουσιάστηκαν στο κοινό, ο τότε υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης είχε δηλώσει ότι θα εκτεθούν στους τόπους όπου ανήκουν.
Το αγγείο έχει εκτεθεί ήδη στην έκθεση «Νόστος» στο Μουσείο Ακρόπολης μαζί με άλλα αρχαία επαναπατρισμένα στην Ελλάδα, παρά το ότι προέρχεται από παράνομη ανασκαφή στην Πιερία. Αυτό επικαλείται το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Το επιχείρημα που προβάλει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ότι «το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας στερείται παντελώς αρχαιοτήτων της μακεδονικής τέχνης».