Φαίνεται πως οι περισσότεροι προτίμησαν την παραλία κι ένα μπανάκι, παρά να διαδηλώσουν στους δρόμους κατά του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Οι διαδηλωτές, για άλλη μία φορά, ήταν, βέβαια, χιλιάδες, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε δει μεγαλύτερες, σε όγκο, πορείες και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Τουλάχιστον η πορεία της Θεσσαλονίκης είχε πάθος...
Στη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΑΔΕΔΥ, που ξεκίνησε από την πλατεία Αρχαίας Αγοράς, είχαμε και κάποια μικροεπεισόδια. Μπλοκ αναρχικών προσπάθησε να μπει στην πορεία, πίσω από το μπλοκ των δημοσιογράφων. Η άσχημη εμπειρία προηγούμενων πορειών, όμως, έκανε μέλη του ΕΚΘ να τους απωθήσουν και να τους κρατήσουν σε απόσταση.
Δεύτερη συγκέντρωση, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και πορεία στους κεντρικούς δρόμους, οργάνωσε το ΠΑΜΕ. Ομολογουμένως η συγκέντρωση αυτή είχε περισσότερο πάθος.
Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Ομόνοια διοργάνωσε το ΠΑΜΕ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη συγκέντρωση στην Αθήνα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν περίπου 4.000 εργαζόμενοι, του ΠΑΜΕ 6.000 και περίπου 1.500 άτομα συμμετείχαν στα μη οργανωμένες από τους μεγάλους συνδικαλιστικούς φορείς συγκεντρώσεις. Εκτιμάται ότι στη σχετικά περιορισμένη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις τις Αθήνας συνέβαλε η απεργία στα μέσα μαζική μεταφοράς καθ’όλη της διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, με αποτέλεσμα πολλοί απεργοί να μην μπορέσουν να μεταβούν στα σημεία των συγκεντρώσεων.
Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας, από την αρχή της βάρδιας ως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως το τέλος της βάρδιας, για να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές. Παρόλα αυτά, ο όγκος των δύο συγκεντρώσεων ήταν μικρότερος από άλλες φορές.
Στην απεργία συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι και για το λόγο αυτό δεν μεταδόθηκαν ειδήσεις μέχρι τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής.
Συμμετείχαν επίσης οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν τα νοσοκομεία.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησε όμως και η Βουλή όπου διεξαγόταν η συζήτηση και η ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό.
Τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής στην γενική 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Επίσης, απήργησαν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με τη ΓΣΣΕ, η συμμετοχή στην απεργία στους χώρους εργασίας ήταν καθολική σε αρκετούς κλάδους και επιχειρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρει: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 100%, διυλιστήρια 100%, πλοία-λιμάνια 100%, κατασκευαστικές εταιρείες-Οικοδομή 90%, τράπεζες-ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΕΥΔΑΠ 95%, βιομηχανία-βιοτεχνίες 80%, εμπορικά καταστήματα 80%.
Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία, «εκφράστηκε με δυναμικό τρόπο η απαίτηση των εργαζόμενων να αποκρουσθούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η αδιαλλαξία των βιομηχάνων, να αποτραπεί η ακύρωση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να μην προωθηθεί και ψηφισθεί το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, να μην κυριαρχήσουν οι αγορές και οι κερδοσκόποι».
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε: «Τα θεμελιώδη κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα δεν παραγράφονται και δεν ακυρώνονται ούτε όταν ψηφίζεται ένας νόμος. Ο αγώνας μας για αυτά τα δικαιώματα θα είναι διαρκής και μακροχρόνιος. Όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας θα τα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να ακυρώσουμε αυτές τις απαράδεκτες, αντιασφαλιστικές και αντικοινωνικές ρυθμίσεις».