Η βρετανική εταιρεία διοργάνωσης ταξιδίων Goldtrail, που ειδικεύεται στις διακοπές σε Ελλάδα και -κυρίως σε- Τουρκία «κατέρρευσε» οικονομικά αφήνοντας χιλιάδες τουρίστες αποκλεισμένους στο εξωτερικό σύμφωνα με την βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA).
Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης η Goldtrail, η οποία συνεργάζεται με διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία στην Βρετανία, μέχρι την Παρασκευή,όπου και ετέθη σε αναγκαστική διαχείριση, είχε 16 χιλιάδες τουρίστες στο εξωτερικό κυρίως στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι οργανώνει την επιστροφή των Βρετανών τουριστών από την Τουρκία, εκτιμώντας ότι ο επαναπατρισμός τους θα είναι ομαλός, ωστόσο για τους τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανέφερε ότι το πιθανότερο είναι πως θα υπάρξουν αλλαγές στο προγραμματισμό της επιστροφής τους.
Όσον αφορά τους ταξιδιώτες που δεν έχουν αναχωρήσει ακόμη για τον προορισμό των καλοκαιρινών τους διακοπών, οι αρμόδιες υπηρεσίες τους καλούν να επικοινωνήσουν με τα ταξιδιωτικά τους γραφεία καθώς τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί από τη Goldtrail δεν είναι πλέον έγκυρα.
Το ξαφνικό κλείσιμο της εταιρείας σημειώνεται μόλις λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων στη Βρετανία, την ερχόμενη εβδομάδα, περίοδο που θεωρείται αιχμή της καλοκαιρινής σεζόν.