«Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρά τις όποιες αποπροσανατολιστικές επικοινωνιακές διαθέσεις του, επιβεβαίωσε τις διατυπωμένες ανησυχίες και αμφιβολίες της Νέας Δημοκρατίας για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού. Ειδικότερα, η σημερινή παραδοχή του κ. Υπουργού ότι η αύξηση των καθαρών εσόδων του Προϋπολογισμού, μετά και τις αλλεπάλληλες αυξήσεις της φορολογίας, ανήλθε μόλις στο 7,1% το 1ο εξάμηνο του έτους, από 8,3% το 1ο πεντάμηνο (έναντι στόχου για ετήσια αύξηση 11,7%) καταδεικνύει την αδυναμία της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί».
Αυτό δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, τα έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού το φετινό Ιούνιο ήταν λιγότερα από ό,τι τον αντίστοιχο περσινό μήνα (στα 3,3 δισεκ. ευρώ φέτος, από 3,4 δισεκ. ευρώ πέρυσι).
«Καταδεικνύει την αποτυχία του μίγματος οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, το οποίο ωθεί την πραγματική οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση. Ένα μίγμα οικονομικής πολιτικής που πρέπει άμεσα να αλλάξει και να εμπλουτιστεί με μέτρα και πρωτοβουλίες, που θα οδηγήσουν αρχικά στην ανάταξη και στη συνέχεια στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας», καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.