"Η αδυναμία εφοδιασμού των πρατηρίων με καύσιμα, δηλαδή το υποχρεωτικό κλείσιμο των επιχειρήσεών μας μπορεί να οδηγήσει σε οριστικό λουκέτο εκατοντάδες πρατήρια που ήδη επιβίωναν με δυσκολία και ανέμεναν, ιδίως στην περιφέρεια, την τουριστική κίνηση για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες". Αυτό υποστηρίζουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων τα οποία, σε ανακοίνωσή τους, κάνουν έκκληση να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
"Η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και απεργών μεταφορέων αλλά και η αποτυχημένη μέχρι στιγμής εφαρμογή του σχεδίου επίταξης έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην οικονομία, την κοινωνία, την αγορά, την τουριστική βιομηχανία και, κυρίως, στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Η συνεχιζόμενη ομηρία των βενζινοπωλών, των καταναλωτών και ολόκληρης της κοινωνίας δεν μπορεί να συνεχιστεί. Καλούμε και τις δύο πλευρές να δώσουν άμεσα λύση", τονίζουν χαρακτηριστικά.
Οι βενζινοπώλες υπογραμμίζουν πως "δεν υπάρχει άλλο περιθώριο καθυστερήσεων" και με την ανακοίνωσή της, η ΠΟΠΕΚ "θέτει όλες τις πλευρές ενώπιον των ευθυνών τους".