Σκηνές από αστυνομική χολυγουντιανή ταινία εξελίχθηκαν σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010, το μεσημέρι σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Δυο ένοπλοι - ο ένας του... κοινού ποινικού δικαίου με παρελθόν - άρπαξαν αρχικά το κάμπριο ΙΧ 29χρονης αεροσυνοδού από εμπορικό κέντρο, κατάφεραν να προλάβουν όλα τα «μπλόκα» της αστυνομίας στην εθνική οδό προς τα Μουδανιά, άλλαξαν αυτοκίνητο ακινητοποιώντας τον ιδιοκτήτη ενός τζιπ και ως αυτή την ώρα παραμένουν άφαντοι.
Από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο IX, επιβεβαιώθηκε ότι τουλάχιστον ο ένας είναι Γεωργιανός, σεσημασμένος κακοποιός, με πλούσιο ποινικό μητρώο. Διαψεύστηκε, έτσι, η αρχική εντύπωση των αστυνομικών, πως ο ένας από τους δράστες μπορεί να ήταν ο Παλιοκώστας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο ένοπλοι επιτέθηκαν αρχικά στην αεροσυνοδό με το κάμπριο, στην περιοχή του εμπορικού κέντρο "Cosmos", στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Την ακινητοποίησαν, της πήραν το αμάξι και τράπηκαν σε φυγή.
Αμέσως σήμανε συναγερμός. Στήθηκαν, κατεπειγόντως, μπλόκα σε όλους τους δρόμους της Χαλκιδικής και κυρίως στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανίων. Από ό,τι φαίνεται, όμως, οι δράστες είχαν καταφέρει να περάσουν πριν στηθούν τα μπλόκα, οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Έφθασαν ως την Καλλιθέα Χαλκιδικής και, οδηγώντας επικίνδυνα, χτύπησαν ένα τζιπ BMW. Φυσικά δε σταμάτησαν κι ο ιδιοκτήτης του τζιπ, χωρίς να γνωρίζει με ποιους έχει να κάνει, τους καταδίωξε.
Οι ένοπλοι ακολούθησαν διαδρομή που καταλήγει σε ερημική τοποθεσία και ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο. Όταν τους πρόλαβε ο οδηγός του τζιπ, για να τους ζητήσει το λόγο, τον απείλησαν με πιστόλι!
"Καλά έκανες και μας ακολούθησες", του είπαν και του... πήραν το αυτοκίνητο, αφήνοντάς του το κάμπριο.
H αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής συνεχίζει τις έρευνες όλη τη νύχτα.