Την υπόσχεση ότι το πρόβλημα θα λυθεί έλαβε ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης από τον Υπουργό Επικρατείας παρά των Πρωθυπουργώ Χ. Παμπούκη, όταν κατά τη χθεσινή (Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010) συνάντησή τους στην Αθήνα του έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων όπως Άσυλο του Παιδιού(φωτογραφία), Ορφανοτροφείο Μέλισσα, Κέντρο Ειδικής Αγωγής και άλλων έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησής τους.
Μία μέρα νωρίτερα, την Τρίτη 13 Ιουλίου 2010, το θέμα της επιστροφής των αποφάσεων που αφορούν τις επιχορηγήσεις μηνός Ιουνίου για τα παραπάνω ιδρύματα, είχε θέσει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο η αντινομάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας Έφη Βασιλειάδου, ζητώντας την παρέμβαση του Νομάρχη.
Όπως τόνισε στην εισήγησή της η κ. Βασιλειάδου «διαμαρτυρόμαστε για την επιστροφή των αποφάσεων που αφορούν τις επιχορηγήσεις μηνός Ιουνίου των Ιδρυμάτων όπως Άσυλο του Παιδιού, Ορφανοτροφείο Μέλισσα, Κέντρο Ειδικής Αγωγής κ.α. Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την καθυστέρηση της εφαρμογής του ν. 2446/20-10-98 και ειδικότερα της παρ. 7 του άρ. 5 για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης των φορέων. Τονίζουμε ότι ούτε οι φορείς αλλά και ούτε οι υπηρεσίες της ΝΑΘ φέρουν ευθύνη αφού μερίμνησαν για την αποστολή των φακέλων των φορέων για πιστοποίηση από το 2006. Η καθυστέρηση της καταβολής των επιχορηγήσεων δημιουργεί μείζον κοινωνικό ζήτημα σε ιδιαίτερα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».