Ο θόρυβος που προκλήθηκε από την -κατά πλειοψηφία- απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ αναγκάζει το νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδη, πέρα από την αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, να δώσει, σήμερα, στις 10.45 το πρωί, έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
«Στο προηγούμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο λάβαμε μια απόφαση και εγκρίναμε την πρόταση της βιομηχανίας ΤΙΤΑΝ για τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε αντίδραση από την τοπική κοινωνία. Προφανώς οι δήμαρχοι της περιοχής, ενώ είχαν γνώση του θέματος από το Μάρτιο, δεν αξιολόγησαν σωστά τη δημοσιοποίηση της σχετικής μελέτης», δήλωσε, το πρωί, ο Νομάρχης. Και δηλώνει έτοιμος να ξανασυζητήσει το θέμα:
«Εμείς παραμένουμε συνεπείς στη θέση ότι αφουγκραζόμαστε την τοπική κοινωνία και είμαστε διατεθειμένοι να ξανασυζητήσουμε το θέμα και από την εξέλιξη της συζήτησης θα εξαρτηθεί η νέα απόφαση», λέει.
Στη συνέντευξη Τύπου ο Νομάρχης θα αναφερθεί επίσης στην οικονομική κατάσταση της Νομαρχίας και στα πολιτικά θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην πολιτική κατάσταση της χώρας.