Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΡΝΑΒΑ
προέδρου της ΟΕΝΓΕ*


Η πρώτη νομοθετική ρύθμιση που επέτρεψε το μεγάλο πάρτι των πιράνχας στο χώρο της υγείας ήταν αυτή του Αλέκου Παπαδόπουλου στο νόμο 2955/2001 και συγκεκριμένα στο άρθρο 7, όπου αναφέρεται:
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας και Πρόνοιας μπορεί να καθορίζεται ανώτατη τιμή προμήθειας, χωρίς διαγωνισμό, συγκεκριμένων υλικών, που δεν είναι συγκρίσιμα, καθώς και υλικών, των οποίων ο χαρακτηρισμός ως πλέον κατάλληλων προς χρήση εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου ασθενούς, όπως υλικών οστεοσύνθεσης, αρθροπλαστικής, ενδοφακών και βαλβίδων υδροκεφαλίας.
Κατόπιν αυτού οι προμήθειες υλικών οστεοσύνθεσης άρχισαν να γίνονται χωρίς διαγωνισμό υπό το πρόσχημα ότι δεν είναι συγκρίσιμα υλικά(!) και φτάσαμε στους λογαριασμούς της Depuy International.
Τα 6,5 δις χρέη των Νοσοκομείων και ο τεράστιος σάλος που έχει ξεσπάσει περιμέναμε να έχουν διδάξει την κυβέρνηση. Κι όμως, φαίνεται πως η πατέντα του Α. Παπαδόπουλου βολεύει. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή, ενώ τροποποιεί το νόμο του Α. Παπαδόπουλου και μάλιστα το επίμαχο άρθρο 7, εντούτοις επιμελώς δεν καταργεί αυτήν ακριβώς την αμαρτωλή φόρμουλα.
Συγκεκριμένα: ενώ στο άρθρο 22 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου διαγράφονται λέξεις και γίνονται προσθήκες σε θέματα προμηθειών πουθενά δεν βλέπουμε να απαλείφονται οι οκτώ κρίσιμες λέξεις: «χωρίς διαγωνισμό συγκεκριμένων υλικών που δεν είναι συγκρίσιμα».
Νομίζουμε ότι η κ. Ξενογιαννακοπούλου οφείλει να δώσει άμεσα μια επαρκή εξήγηση και κυρίως να προβεί στην επιβεβλημένη προσθήκη διάταξης με την οποία θα παύουν να υφίστανται δήθεν μη συγκρίσιμα υλικά και ότι αυτά συνεπάγονται.

Και μια σημείωση που αφορά την προηγούμενη κυβέρνηση, της Νέας Δημοκρατίας: Το 2007 το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων καταδικάζει τη χώρα μας για την επίμαχη διάταξη στο νόμο του διώκτη των πιράνχας Α. Παπαδόπουλου. Το ελληνικό κράτος δεν προσέρχεται στο Λουξεμβούργο για να υπερασπιστεί σχετικούς νόμους και υπουργικές αποφάσεις που έχουν υπογραφεί την τελευταία δεκαετία. Το ΔΕΚ διαπιστώνει ότι «η Ελληνική Δημοκρατία δεν αμφισβητεί ότι η ρύθμιση αυτή (το άρθρο 7.2 του Ν. 2955/2001) αποτελεί παρέκκλιση από την υποχρέωση οργάνωσης διαδικασίας διαγωνισμών».

* Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος