Περίπου διακόσια παιδιά παρακολουθούν φέτος το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των μικρών μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος, προσφέροντας «ανάσα» στους εργαζόμενους γονείς που στερούνται άλλων επιλογών για τη φύλαξη των παιδιών τους κατά τις ώρες της εργασίας τους.
Και τα ίδια τα παιδιά, όμως, περνούν τον χρόνο τους πολύ ευχάριστα και συγχρόνως εξαιρετικά δημιουργικά, καθώς απασχολούνται σε μια σειρά δραστηριότητες, που ξεκινούν από το παιχνίδι και φθάνουν στη ζωγραφική, στη μουσική, στον χορό, στο θέατρο ή και σε ξεναγήσεις.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά εργαζόμενων μητέρων που είναι δημότισσες Ωραιοκάστρου, ηλικίας από πέντε έως δώδεκα ετών.
Η εφαρμογή του θα διαρκέσει έως και τις 27 Αυγούστου, ενώ τα παιδιά παρακολουθούν τα τμήματα φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης καθημερινά από τις 7.00 το πρωί έως και τις 4.00 μετά το μεσημέρι.