Την Κυριακή που πέρασε, η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" έφερνε στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση του νέου προέδρου της ΔΕΘ, Γ. Κωνσταντίνου, ο οποίος έχει δηλώσει πως είναι "ελληνόφωνος Ευρωπαίος" και είχε παραστεί στην παρουσίαση του περίφημου σκοπιανού αλφαβηταρίου, μαζί με τον νυν ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Μ. Τρεμόπουλο. Θα περίμενε κανείς ότι, σήμερα, ο κ. Κωνσταντίνου θα είχε, ήδη, παραιτηθεί -κι αν όχι θα είχε αντικατασταθεί.
Τίποτα, όμως, από αυτά δεν έγινε. Ο κ. Κωνσταντίνου παραμένει στη θέση του και είναι άγνωστο αν επιμένει πως είναι ελληνόφωνος κι όχι Έλληνας.
Χθες (Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010) το βράδυ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, μέσω της TV100 ζήτησε την αντικατάσταση του κ. Κωνσταντίνου. "Πρέπει να κάνει δήλωση, αύριο, ότι αισθάνεται Έλληνας, Μακεδόνας. Διαφορετικά, να αντικατασταθεί", τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
Ως αυτήν την ώρα, πάντως, κανείς δεν έχει αντιδράσει στην αποκάλυψη της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". Φαίνεται πως κάποιοι δε θεωρούν ότι τη θέση του επικεφαλής του πυλώνα διεθνούς εμπορικής δραστηριότητας της χώρας πρέπει να κατέχει Έλληνας. Τους αρκεί να είναι... Ελληνόφωνος Ευρωπαίος.
Δείτε, παρακάτω, το βίντεο από την εκδήλωση του Ουράνιου Τόξου, όπου ο κ. Κωνσταντίνου αυτοπροσδιορίζεται ως "Ελληνόφωνας Ευρωπαίος δικηγόρος"(σ.σ. τα σχόλια που θα δείτε δεν είναι δικά μας) και πιο κάτω το βίντεο με τις δηλώσεις Παπαγεωργόπουλου.