Στις 6.45 αύριο το πρωί (Παρασκευή 23/7) η Ιωάννα Σπυράκου θα ανέβει στο αεροπλάνο και θα ταξιδέψει για το Μόναχο και στη συνέχεια για τη Μόσχα. Εκεί θα την περιμένουν δύο φίλοι της (τη γνώρισαν μέσα από το group του facebook «Για την Ιωάννα») για να τη συνοδεύσουν μέχρι την κλινική NEUROVITA.
Θα παραμείνει στη ρωσική πρωτεύουσα για δώδεκα ημέρες. Στο διάστημα αυτό θα υποβληθεί στη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα. Μόλις επιστρέψει θα εισαχθεί σε κέντρο αποκατάστασης στην Πάτρα όπου και θα παραμείνει για τρεις μήνες. Με αφορμή την αναχώρησή της για τη Μόσχα η Ιωάννα στέλνει το δικό της μήνυμα σε εκείνους που αγκάλιασαν τις ελπίδες της.
« Λίγες ώρες πριν ανέβω στο αεροπλάνο για τη Μόσχα και γεμάτη από αγωνία για το αποτέλεσμα της θεραπείας αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τη ευγνωμοσύνη μου σε όλους εσάς που δυναμώσατε την ελπίδα μου. Η αγάπη σας με έκανε πιο δυνατή. Σας ευχαριστώ για το δώρο που μου κάνατε και εύχομαι ο Θεός να σας το ανταποδώσει. Αυτές τις δύσκολες ώρες έχω ανάγκη από τις ευχές και τις προσευχές σας. Φεύγοντας για ένα από τα πιο δύσκολα ταξίδια της ζωής μου δεν αισθάνομαι καθόλου μόνη μιας και σας νιώθω όλους δίπλα μου.

Ιωάννα Σπυράκου
22/7/2010»

H Ιωάννα γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1983 στην Αλβανία. Είναι Βορειοηπειρώτισσα. Από το 1990 κατοικεί στην Αθήνα. Σπουδάζει πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μιλάει 4 γλώσσες. Ιατρικά λάθη στη διάρκεια του τοκετού της μητέρας της είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σημαντικών βλαβών στο νευρικό σύστημα της Ιωάννας. Λίγα χρόνια αργότερα οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από σπαστική τετραπέραση. Μοναδική της ελπίδα πλέον είναι μία πειραματική μέθοδος θεραπείας μέσω βλαστοκυττάρων.