Υπέρ ενός γενικευμένου ανασχηματισμού, σε χρόνο που θα επιλέξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τάσσεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος. Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Ο κ. Πάγκαλος παραδέχεται ότι πιθανόν να παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις και αστοχίες στις κυβερνητικές επιλογές, ενώ για τις διαφωνίες και τις «κόντρες των υπουργών» απαντά πως «κυβερνήσεις χωρίς διαφωνίες δεν υπάρχουν». Το ζητούμενο είναι η σύνθεση όλων των απόψεων για το δημόσιο συμφέρον, τονίζει.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απορρίπτει επίσης τη λογική ότι «το ΠΑΣΟΚ κάνει ως κυβέρνηση τα αντίθετα απ΄ ότι έλεγε ως αντιπολίτευση», αντιπαραθέτοντας τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, όπως ο Καλλικράτης και το ασφαλιστικό σύστημα.

Όσον αφορά στα αυστηρά οικονομικά μέτρα, τα οποία έλαβε η κυβέρνηση, τα χαρακτηρίζει απαραίτητα με την ένοια ότι στόχος τους, όπως λέει, ήταν η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, η εξασφάλιση της ισορροπίας του ασφαλιστικού συστήματος, η αποφυγή της χρεοκοπίας και η αποκατάσταση του κύρους της χώρας στις διενείς αγορές.

Ο κ. Πάγκαλος εμφανίζεται βέβαιος ότι οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο και αφήνει αιχές κατά της αντιπολίτευσης ότι επιχαίρει κάθε φορά που η κυβέρνηση εμφανίζει μια αδυναμία, χωρίς ωστόσο να εμφανίζει πειστικές προτάσεις.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα επέλθει μέσα από τον γενικότερο μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα και προαναγγέλλει ότι στη ΔΕΘ η κυβέρνηση θα προβεί σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΛΑ.Ο.Σ.: Η κυβέρνηση αυτή δεν τραβάει

«Ο κ Πάγκαλος συνειδητοποίησε -πρώτος από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.- αυτό που λέμε εμείς εδώ και καιρό: Η κυβέρνηση αυτή δεν τραβάει και απαιτείται σαρωτική αλλαγή με πρόσωπα οικουμενικής αντίληψης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Κωστής Αϊβαλιώτης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.