Για σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη πραγματοποιεί σήμερα για δεύτερη ημέρα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

* Στα Ιωάννινα βρίσκεται σήμερα για δεύτερη ημέρα στο πλαίσιο της εκεί επίσκεψής του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

* Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα σήμερα η πενθήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

* Σήμερα θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του ΙΚΑ το επίδομα αδείας μαζί με τη σύνταξη. Το ποσόν του επιδόματος για κάθε συνταξιούχο ανέρχεται σε 200 ευρώ.

* Ξεκίνησε χθες 21 και θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουλίου στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης η Γιορτή της Σαρδέλας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γιορτές Ελληνικής Γης» που διοργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

* Στις 8:45 π.μ. στο μνημείο του Ολοκαυτώματος Μαρτύρων και Ηρώων του Ισραήλ, Yad Vashem, τελετή φύτευσης δένδρου από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και στο μνημείο Herzl κατάθεση στεφάνου.

* Στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο "Grand Serai" στα Ιωάννινα, σύσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) - (Πειραιώς 46 και Επονιτών, Πειραιάς) - με την ευκαιρία της ανάληψης καθηκόντων της νέας διοίκησης της αρχής.

* Στις 10 π.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος συγκέντρωση διαμαρτυρίας οικοδόμων.

* Στις 10:30 πμ, η νομαρχιακή παράταξη Οικολογία Αλληλεγγύη δίνει συνέντευξη τύπου στους Κήπους της Νομαρχίας με θέμα: «Η καύση των σκουπιδιών βλάπτει σοβαρά την υγεία των πολιτών». Θα παραστεί ο επικεφαλής της παράταξης στις εκλογές του 2006, ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, οι νομαρχιακές σύμβουλοι Δήμητρα Γωγάκου και Ελεονώρα Ζώτου και στελέχη της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού.

* Στις 11 π.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τους νέους πρέσβεις της Ιταλίας, Francesco Paolo Trupiano, του Πακιστάν, Irfan-ur-Rehman Raja και της Αλβανίας, Dashnor Dervishi, οι οποίοι θα επιδώσουν τα διαπιστευτήριά τους.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στον δήμαρχο Ιωαννίνων.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη αντιπροσωπείας των Οικολόγων-Πρασίνων στα Τρίκαλα και συνάντηση με τον σταθμάρχη του ΟΣΕ

* Στις 11 π.μ. στη Θεσσαλονίκη συνεδριάζει εκτάκτως το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Θέμα η επέκταση της άδειας του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, για να επιτραπεί η καύση απορριμμάτων.

* Στις 11:30 π.μ. συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό. Η συνάντηση πραγματοποιείται στα γραφεία του ΣΥΝ μετά από αίτημα του κ. Σγουρού.

* Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα μεταβεί στην αγορά των Ιωαννίνων.

* Στις 12 το μεσημέρι στα Τρίκαλα συνάντηση της αντιπροσωπείας των Οικολόγων-Πρασίνων με την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων.

* Στις 12:30 μμ, ο εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών «Πρώτα η Πόλη μας», Μπάμπης Μπαρμπουνάκης παραχωρεί συνέντευξη τύπυο στο «ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ». Η συνέντευξη θα αφορά τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τη στάση που πρόκειται να τηρήσει η κίνησή του.

* Στη 1 μ.μ. στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

* Στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο» στα Τρίκαλα, συνέντευξη Τύπου αντιπροσωπείας των Οικολόγων-Πρασίνων.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

* Στις 3 παρά 20 μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα αναχωρήσει από τα Ιωάννινα με πτήση της ΟΑ για την Αθήνα.

* Στις 3:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο "King David" ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

* Στις 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο "King David" ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με την αρχηγό της ισραηλινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζίπι Λίβνι.

* Στις 5 μ.μ. η αναχώρηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για την Ραμάλα.

* Στις 5:30 μ.μ. στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο στη Ραμάλα συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαλάμ Φαγιάντ.

* Στις 6:20 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο των Παλαιστινιακών Εδαφών, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα καταθέσει στεφάνι το μνημείο του Γιάσερ Αραφάτ.

* Στις 6:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο των Παλαιστινιακών Εδαφών, συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

* Στις 6:30 μμ, ο ΣΕΤΕ οργανώνει την εκδήλωση «Ελληνικός Τουρισμός 2020», στο Ξενοδοχείο Les Lazaristes

* Στις 7:15 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο στη Ραμάλα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας.

* Στις 8 μμ, την ίδρυση παράταξης & την υποψηφιότητά του για το Δήμο Παύλου Μελά ανακοινώνει στο Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης “Έλλη Παπαπαναγιώτου” ο Δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης

* Στις 8 μμ, η ΕΔΥΕΘ, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Κυπριακό λαό και αλληλεγγύης, διοργανώνει συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, για τη μαύρη επέτειο της εισβολής.

* Στις 8 μ.μ. στη Ραμάλα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει δηλώσεις.

* Στις 8 μ.μ. στο Δημαρχείο Κορωπίου σε πολιτική συγκέντρωση ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, για την οικονομική κρίση και την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.