Για σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Το «7ο Διεθνές Συνέδριο στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες (ΝΝ10) » και το «4ο Διεθνές θερινό σχολείο International Summer School στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες (ISSON-10) θα πραγματοποιηθούν στις 11- 14 Ιουλίου και στις 10-17 Ιουλίου 2010 αντίστοιχα, στο Ξενοδοχείο «Alexandros Palace» στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής.

* Στις 11:30 πμ, οι Κομματικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για τις τοπικές εκλογές και την παρουσίαση υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, πλατεία Ιπποδρομίου 3ος όροφος).

* Στις 12 μμ, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού στο πλαίσιο των «Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου» παρουσιάζει την παράσταση "Η Λοκαντιέρα", του Κάρλο Γκολντόνι στο θέατρο Κήπου (14-17 Ιουλίου). Οι συντελεστές της παράστασης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Β. Γάκης θα δώσουν Συνέντευξη Τύπου για την ταυτότητα του έργου, την παρουσία της «Λοκαντιέρα» στη Θεσσαλονίκη και εν γένει για τα θεατρικά δρώμενα, την ερχόμενη (Δευτέρα) 12 Ιουλίου, στις 12.00, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27) παρουσία των ηθοποιών και συντελεστών της παράστασης.

* Στις 12:30 μμ, συνέντευξη τύπου που θα δώσει ο Φώτης Κουβέλης εκ μέρους της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, στην αίθουσα συνεντεύξεων τύπου της ΕΣΗΕΜΘ.

* Στις 7 μμ, παρουσιάζονται οι τρεις προκαταρκτικές μελέτες για την ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου Θεσσαλονίκης, που εκπονήθηκαν στα πλαίσια Διαγωνισμού Μελετών της Διεύθυνσης Μελετών Αρχιτεκτονικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στον Εκθεσιακό Χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, (Αγγελάκη 13) από τις 12 έως τις 16 Ιουλίου. Η παρουσίαση των προτάσεων από τους μελετητές θα γίνει, παρουσία του Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου, στην αίθουσα Διαλέξεων του Κέντρου Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13, 1ος όροφος).

* Στις 8 μμ, η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» διοργανώνει ανοικτή πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή το Φώτη Κουβέλη τη Δευτέρα 12/7/2010 στις 8μ.μ. στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΑΣ (1ος όροφος) στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 9 μμ, θεατρική παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή με τους Κων/νο Μαρκουλάκη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, στο Θέατρο Γης, Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου.

* Στις 9:30 μμ, φιλανθρωπικό πάρτυ για την Ιωάννα Σπυράκου για να χειρουργηθεί στη Μόσχα, στο Shark, Τοπικό Συμβούλιο Νέων,