Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά την πορεία του, ως πρόεδρος κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης. Ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά τη χθεσινή (Σάββατο 10 Ιουλίου 2010) εκλογή του, έρχεται αύριο, Δευτέρα (12 Ιουλίου 2010) στη Θεσσαλονίκη, για την πρώτη του προεδρική ομιλία.
Ο κ. Κουβέλης θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη αύριο το πρωί και στις 12.30 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ. Το βράδυ θα μιλήσει στο «Ηλέκτρα Πάλας», σε μια εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί αρχικά για την περασμένη Πέμπτη, ημέρα ψηφοφορίας στη Βουλή για τα άρθρα του ασφαλιστικού.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου της Κυριακής, που επικαλείται πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης αναμένεται να τοποθετηθεί και στο ζήτημα του δήμου Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να μιλήσει για «αλλαγή σελίδας» στο δήμο, αν και η Δημοκρατική Αριστερά δεν έχει ούτε στα υπόψη της κάποιον υποψήφιο -αντίθετα από ό,τι συμβαίνει στην Αθήνα, όπου θα στηριχθεί πρωτοκλασάτο στέλεχος. Έτσι, θα μιλήσει για την ανάγκη να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους "οι τοπικές κοινωνίες" και να αναδείξουν αυτές στελέχη.
Όσον αφορά το θέμα των γραφείων, η Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα και, ήδη, στελέχη της έχουν επισκεφθεί χώρους στο κέντρο, το οποίο, λόγω οικονομικής κρίσης, προσφέρει, πλέον, πολλές επιλογές.