Κρίσιμο ραντεβού με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έχουν, από τις 10.00 το πρωί οι μεταφορείς, οι οποίοι εμφανίζονται ανυποχώρητοι. Μετά την απόφασή τους να συνεχίσουν την απεργία, η κυβέρνηση αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης. Αυτό είναι το μαστίγιο. Το καρότο είναι η χορήγηση δεύτερης άδειας στον κάθε φορτηγατζή.
Πάντως, έκκληση για διάλογο απηύθυνε χθες ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας, καθώς τα προβλήματα που έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται στην αγορά εντείνονται.
Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου των Βυτιοφορέων, κ. Άγγελος Φάλαρης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο απαράδεκτο, καθώς όπως τόνισε απαξιώνει τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να προτείνει τη χορήγηση στους επαγγελματίες και δεύτερης άδειας για καθεμία υφισταμένη. Μάλιστα, μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΙ, ο γγ Μεταφορών Χ. Τσιόκας δήλωσε πως το υπουργείο είναι θετικό σε αυτό το ενδεχόμενο. «Αν τη ζητάνε, πολύ ευχαρίστως, εγώ θα ήμουν θετικός σε δεύτερη άδεια», ανέφερε.