Μπορεί η συναυλία των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα να αναβλήθηκε, όμως, οι φίλοι του Heavy Metal, είχαν προγραμματίσει να βρίσκονται, απόψε, αλλού: Block33 και Immoral Hazar. Οι φίλοι του θεάτρου έχουν Γιορτές Ανοικτού Θεάτρου του δήμου Θεσσαλονίκης και των εικαστικών να διαλέξουν από μία σειρά εκθέσεις. Διαλέξτε κι εσείς:

Αναβολή
* Αναβάλλεται η συναυλία των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα που είχε προγραμματιστεί για απόψε στη Μονή Λαζαριστών. Η αναβολή της συναυλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, οφείλεται στην επικράτηση των άστατων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εισιτήριό τους στις νέες ημερομηνίες ή να εξαργυρώσουν το εισιτήριό τους από το σημείο αγοράς. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών.

Εκδηλώσεις:
* «Έρως και Ψυχή, Λόγος και Εικόνα» είναι το θέμα του 3ου διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας που προκήρυξε ο δήμος Ευόσμου, η αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση. Ο 3ος Διαγωνισμός Ποίησης και Φωτογραφίας φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει για μία ακόμη φορά τις δημιουργικές δυνάμεις των ανθρώπων. Στην εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ο έρως και η ψυχή ανοίγουν δίαυλο επικοινωνίας με τους σύγχρονους καλλιτέχνες χρωματίζοντας ίσως λίγο τα όνειρά τους. Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310-706668 και 6937304340 (υπεύθυνη διοργάνωσης Ρίτσα Γεωργιάδου).

* Λογοτεχνικά απογεύματα με θέμα: «Ποίηση και Ελληνική Λογοτεχνία» με τη συμμετοχή ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη των Α’ και Β’ ΚΑΠΗ Νεάποληςσήμερα στις 6.15 μ.μ. στο καφενείο του Α’ ΚΑΠΗ.


Εικαστικά:
* * "...ανέφερα εγγράφως ... Θησαυροί του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας" είναι ο τίτλος της έκθεσης που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα στο χώρο του μουσείο διεξάγεται το διεθνές συνέδριο "Beyond the Centres: Musical avant gardes since 1950". Οι εργασίες του συνεδρίου θα διαρκέσουν έως αύριο, 3 Ιουλίου, ενώ μουσικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του συνεδρίου και είναι ανοιχτές στους επισκέπτες του μουσείου.

* Η αντιδημαρχία Πολιτισμού με την οργανωτική φροντίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης διοργανώνει και εγκαινιάζει απόψε στις 20:00 στην Casa Bianca, (Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη), την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Πολ. Ιωαννίδη με τίτλο «Απάνθισμα». Η έκθεση εντάσσεται στις εκθέσεις του τριμήνου Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου της Δημοτικής Πινακοθήκης και θα είναι ανοιχτή έως και το Σάββατο 31 Ιουλίου.

* Έως τις 9 Ιουλίου, φιλοξενείται σε δύο χώρους η έκθεση «Graffiti/ Street art exhibition». Τα έργα παρουσιάζονται στην γκαλερί «Λόλα Νικολάου» (Τσιμισκή 52) και στο χώρο «Kalos & Klio Showroom» (Τσιμισκή 96).

* Το τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής των εργαστηρίων του με θέμα «Άνθρωποι». Τα έργα θα φιλοξενηθούν στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη 187).

* Το Ε΄ δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση έργων αγιογραφίας του τμήματος αγιογραφίας των καλλιτεχνικών εργαστηρίων του στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τα έργα θα φιλοξενηθούν μέχρι σήμερα, 2 Ιουλίου, στην αίθουσα τέχνης του Ε΄ Διαμερίσματος (Π. Συνδίκα 24).

* Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την συνεργασία του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Μετροπόλ του Σεντ Ετιέν της Γαλλίας και του Παλάτσο Ντουκάλε της Γένοβας, διοργανώνουν μια έκθεση σύγχρονης τέχνης η οποία φιλοξενείται στη Μονή Λαζαριστών και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. «Ανεύρετοι νήσοι» ο τίτλος της και θα λειτουργεί ως τις 28 Νοεμβρίου.


Μουσική:
* Στο Block33 η αποψινή βραδιά είναι αφιερωμένη στη metal μουσική! Μετά τις 20.00 θα ανέβουν στο stage οι Immoral Hazard, ένα heavy metal γκρουπ από την Θεσσαλονίκη. Στις 21.00 τη σκυτάλη θα πάρουν επί σκηνής οι Shock Absorber.

Θέατρο
* Άνοιξαν οι γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου του δήμου Θεσσαλονίκης με ένα πρωτόλειο κείμενο του Βιτόριο Καρνούτσι από τις αρχές της Αναγέννησης έδωσε στο Νίκο Καμπάνη και στον Βύρωνα Μακρίδη την ιδέα για τη δημιουργία της δικιάς τους κωμωδίας, «Θέλει τέχνη ο έρωτας», τη δράση της οποίας την τοποθέτησαν στην Αθήνα του 1950. Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Βασίλης Τσιβιλίκας, τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι του Milorad Yianitch, η μουσική επιμέλεια του Βασίλη Τσιβιλίκα. Η παράσταση θα δοθεί και απόψε, τελευταίο βράδυ, στο Θέατρο Κήπου και ο θίασος θα περιοδεύσει κατόπιν στα φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, το καλοκαίρι.


Σινεμά:
*Οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέχρι τις 4 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ και στις 11.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Νεάπολης «Παράδεισος» την ταινία «Το κελί 211».

*Στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο της Θέρμης σινέ Θερμαίς προβάλλεται μέχρι τις 4 Ιουλίου κάθε βράδυ στις 9.30 μ.μ. η ταινία «The Hurt Locker».