Η Αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας και οι εθελοντικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, άρχισαν σήμερα (Δευτέρα) 5 Ιουλίου 2010 και επίσημα τις περιπολίες για την περιφρούρηση του δάσους Σέιχ Σου, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου και του αντιδημάρχου Δημ. Αστυνομίας Θ. Αθανάσαρου.
«Και φέτος θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να διαφυλάξουμε το δάσος Σεϊχ-Σου από τις φωτιές, όπως το προστατεύσαμε τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Τα στελέχη της δημοτικής Αστυνομίας και οι εθελοντικές ομάδες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα βρίσκονται σε επιφυλακή καθημερινά, για να προστατεύσουν το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος.
Στο πρόγραμμα πυρασφάλειας και για φέτος συμμετέχουν εθελοντικές ομάδες της πόλης αλλά και εθελοντές συμπολίτες, τους οποίους συντονίζει η Δημοτική Αστυνομία.
Οι εθελοντές τοποθετούνται στα σημεία-πυροφυλάκια του δάσους: Άρτεμις και Καρά Τεπέ, τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, τις θερμές ώρες της ημέρας (14.00-18.00) και τις καθημερινές, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι υψηλός. Είναι όλοι εξοπλισμένοι με κιάλια, ασύρματους, κινητά τηλέφωνα και χάρτες, ενώ φορούν καπέλα, μπλουζάκια και γιλέκα, που παραχωρούνται όλα από το Δήμο Θεσσαλονίκης και φέρουν τα διακριτικά σήματα της περιφρούρησης. Με το που εντοπίζουν την παραμικρή εστία φωτιάς, ειδοποιούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία
Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Θ. Αθανάσαρος υπόσχεται ότι η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας και φέτος το καλοκαίρι στον Κεδρινό Λόφο θα είναι δυναμική και αδιάλειπτη, προστατεύοντας το μοναδικό πνεύμονα οξυγόνου της πόλης.