Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών σας προσκαλεί στην «Ανοιχτή Σκηνή». Πρόκειται για τρία τριήμερα γεμάτα μουσική αλλά και χορό, με παραστάσεις και προβολές να συμπληρώνουν εντυπωσιακά το πρόγραμμα. Σημαντικά σχήματα και μεμονωμένοι καλλιτέχνες της πόλης θα εμφανιστούν στην «Ανοιχτή Σκηνή» για να δώσουν στο κοινό μοναδικές συναυλιακές στιγμές, με ελεύθερη είσοδο. Βραδιές αφιερωμένες στην αγγλόφωνη ροκ σκηνή, στο Μάνο Χατζιδάκι και στην έντεχνη ελληνική μουσική μας δίνουν μόνο μία γεύση από τη μουσική πανδαισία που υπόσχεται η «Ανοιχτή Σκηνή».
Η «Ανοιχτή Σκηνή» που προστίθεται φέτος στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών ως νέα ενότητα, φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως μια σημαντική πτυχή του προγράμματός του και αναμφισβήτητα είναι η καλύτερη επιλογή για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού..
Οι πόρτες ανοίγουν στις 9:00μμ, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα της «Ανοιχτής Σκηνής» έχει ως εξής:

Για τον Ιούλιο:
27 Ιουλίου - Ελληνικό ροκ και Rock N’ Roll
* Ex Animo, ροκ ήχος με έντονη σκηνική παρουσία, αλλά και διάφορα είδη μουσικής παιγμένα σε ροκ ύφος.
* Breathless, μουσική επηρεασμένη από την αυθεντική Rock ‘N’ Roll & Doo Wop μουσική της δεκαετίας του ’50 και την μεταγενέστερη Νέο – Rockabilly μουσική σκηνή που άνθισε στις δεκαετίες ’70 & ΄80.

28 Ιουλίου - Ελληνικό ροκ και έντεχνο
* Δημήτρης Γκουλούσης & The Band, ένας εξαιρετικός τραγουδοποιός σ’ ένα μοναδικό rock ταξίδι σε αγαπημένες διασκευές αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.
* A Kapela, ποιοτική μπάντα με έντεχνο ρεπερτόριο και συνεχόμενο ρυθμό.

29 Ιουλίου - Αγγλόφωνο και ελληνικό ροκ
* ΝΑJA, κλασσικό αγγλόφωνο ροκ, με δικά τους αλλά και γνωστά διασκευασμένα κομμάτια.
* Arkan, ελληνικές και ξένες ροκ διασκευές, αλλά παρουσίαση κάποιων δικών τους κομματιών.

Στις 27 & 29 Ιουλίου εισβάλουν στη Μονή Λαζαριστών οι ήρωες της αξέχαστης σειράς «Εκείνος κι Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά. Ο Σόλων και ο Λουκάς σχολιάζουν, καγχάζουν, σατιρίζουν, ψυχογραφούν, σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται. Συζητούν τα κακώς κείμενα επί παντός του επιστητού. Ζητιάνοι; Ρέμπελοι; Αποτυχημένοι της ζωής; Φιλόσοφοι; Πολίτες και μόνο; Οι ήρωες του Κώστα Μουρσελά μοιάζουν να ήταν πάντα εδώ. Απόγονοι διακεκριμένων ηρώων του θεάτρου, δικοί μας αλλά και παγκόσμιοι, αντιπροσωπεύουν βαθύτερες σκέψεις μας, προσδοκίες αλλά και όνειρα.
Μία παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Για τον Αύγουστο το πρόγραμμα παραμένει εξίσου ενδιαφέρον. Αναλυτικά:
24 Αυγούστου - Λόγια και παραδοσιακή μουσική
* Ντελάληδες, συνδυασμός έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με παραδοσιακούς και λαϊκούς ήχους.
* Διωματάρηδες, κρητικό συγκρότημα

25 Αυγούστου - Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι
* Μελωδιστές, έντεχνη ελληνική μουσική.
* Ανδρέας Καρακότας, ο ταλαντούχος ερμηνευτής με πολύχρονη συνεργασία με Μ. Χατζηδάκι, Μ. Ρασούλη, Μ. Θεοδωράκη, και άλλους σημαντικούς Έλληνες συνθέτες θα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με ανέκδοτα τραγούδια.

26 Αυγούστου - Βραδιά Τango
* Tango Argentino open air MILONGA με live LOCOS DE ATAR, χορευτικά shows & το Tango Room Project.
Στις 25 & 26 Αυγούστου οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από το project «Προβολές στους τοίχους» του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Προβολές έργων των συλλογών του Μουσείου με ανάλογη μουσική υπόκρουση.
Τέλος, το τελευταίο τριήμερο η «Ανοιχτή Σκηνή» θα φιλοξενήσει τους παρακάτω καλλιτέχνες/μουσικά σχήματα:
31 Αυγούστου - Έντεχνη και ηλεκτρονική μουσική
* COIN, alternative – indie rock
* Sonny Touch & Honolulu Philharmonic, ο Δημήτρης Τάτσης, μουσικός με μεγάλες δυνατότητες και επηρεασμένος από μουσικές Folk, Electronica, Blues & Boogie, Post Punk & Rock, Bastard Jazz, New Orleans R&B, πλαισιωμένος από τους Honolulu Philharmonic
1 Σεπτεμβρίου - Αγγλόφωνο και ελληνικό ροκ και έντεχνο
* E. Δερμιτάσογλου, Κ. Τζιαγκούλας, Nomik και Rispa (από τους Sleepin Pillow), σε δικά τους τραγούδια και γνωστές διασκευές.
2 Σεπτεμβρίου - Ηλεκτρονική μουσική
* Lemonostifel, με ένα μείγμα ποπ, τζαζ, φανκ, λάτιν, παραδοσιακών και τσιγγάνικων μπιτ, μας καλούν σε ένα ταξίδι πρωτότυπων και πρωτόγνωρων μουσικών ακουσμάτων.
* Basement, electronica opticoacoustic