Να βρεθεί λύση στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο της «Ζώνης Καινοτομίας» το οποίο θέτει τις βάσεις για ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία της ακαδημαϊκής με την επιχειρηματική κοινότητα, ζητούν, από κοινού, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ευθυμιάδης κι ο νεοεκλεγείς πρύτανης του Α.Π.Θ., κ. Γιάννης Μυλόπουλος. Συζήτησαν το θέμα στη σημερινή (Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010) συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο των επισκέψεων του κ. Ευθυμιάδη, με φορείς της πόλης, ενόψει των δημοτικών εκλογών.
Το έργο αυτό θα δώσει την σημαντική ώθηση για την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επιπρόσθετα θα οδηγήσει στη δημιουργία σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας για νέους επιστήμονες.
Επεσήμαναν πως η ανάγκη στενότερης συνεργασίας και σύνδεσης του Α.Π.Θ. με τους φορείς, την κοινωνία και το παραγωγικό δυναμικό της πόλης, είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα των τελευταίων δεκαετιών. Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το Πανεπιστήμιο όχι μόνο πρέπει να αποτελέσει πόλο έμπνευσης και ενδιαφέροντος των πολιτών, αλλά και να συμμετέχει ενεργά στην οικονομική ανάπτυξη, την αγορά εργασίας και εν γένει τη δημιουργική καθημερινότητα της πόλης.
Ο κ. Ευθυμιάδης, επισκέφτηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Σίνδου, κ. Παύλο Καρακολτσίδη και συζήτησε μαζί του για τις δυνατότητες βελτίωσης της συνεργασίας του ΑΤΕΙ με τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, αλλά και γενικότερα με την οικονομική δραστηριότητα στην πόλη. Εξετάστηκαν επίσης οι προοπτικές που δημιουργούνται για την ευρύτερη περιοχή από την αναμενόμενη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ σε έκταση του ΑΤΕΙ.