Για σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

* Διήμερη επίσκεψη στα Ιωάννινα πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

* Νέα πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οι οποίοι αντιδρούν για την πώλησή του.

* Απεργούν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί. Με προσωπικό ασφαλείας η λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

* Ξεκινά σήμερα από τον ΟΑΕΔ η καταβολή τμήματος του εφάπαξ ποσού κοινωνικής ενίσχυσης για το έτος 2010 στους ανήκοντες στο τακτικό και εποχικό προσωπικό των σημερινών εργοδοτών «Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε., Ολυμπιακή Αεροπορία-Υπηρεσίες Α.Ε., Ολυμπιακή Αεροπλοΐα Α.Ε.» καθώς και στους εργαζομένους στην «Olympic Catering [OLCr.AT] Σχετικά άρθρα A.E.», όπως προβλέπεται στην ΚΥΑ 14360/583/13-7-10. Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του Οργανισμού εφ’ όσον η πίστωση θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλωθεί στις σχετικές αιτήσεις τους.

* Στις 8:45 πμ, επιθεώρηση έργου ανάπλασης πεζοδρομίων από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση των οδών Αγράφων με Αγ.Αναστασίας, στην Άνω Πόλη.

* Στις 9 π.μ. η 2η Συνάντηση της Επιτροπής Μεγάλων Εργων και Υποδομών την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, για τον συντονισμό των έργων και την επίλυση προβλημάτων που παρουσιάζονται. Στη Συνάντηση θα συμμετέχουν οι θπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, οι υφυπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης και Νίκος Σηφουνάκης, οι γενικοί γραμματείς Μεταφορών και Επικοινωνιών Χάρης Τσιόκας, Συγχρηματοδοτούμενων Εργων Σέργιος Λαμπρόπουλος, Δημοσίων Έργων Γιάννης Οικονομίδης, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σωτήρης Λύτρας, ο ειδικός γραμματέας Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Νίκος Μαντζούφας, η σύμβουλος του πρωθυπουργού για τα Δημόσια Εργα Σοφία Πέππα, ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Ηρακλής Πολεμαρχάκης και η ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού για νομικά θέματα, Γλυκερία Σιούτη.

* Στις 10 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έξω από τα κεντρικά γραφεία εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίησή τους. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

* Στις 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» (Στήλες Ολυμπίου Διός) συνέντευξη της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, και του υφυπουργού, Μιχάλη Καχριμάκη, για την παρουσίαση της Στρατηγικής και των Πολιτικών του υπουργείου για την περίοδο 2010-2011. Επίσης θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος: «Γιορτές Ελληνικής Γης» που θα πραγματοποιηθεί φέτος σε 14 σημεία ανά την επικράτεια και που στοχεύει στην προώθηση των τοπικών ποιοτικών προϊόντων και στην ανάδειξη της Μεσογειακής Διατροφής.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών και την 1η ΕΜΑΚ στην Ελευσίνα (Λεωφόρος ΝΑΤΟ). Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τους πιλότους και τους τεχνικούς των πυροσβεστικών αεροσκαφών, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τα μέτρα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα για την θερμοπυρική περίοδο που διανύουμε.

* Στις 11 π.μ., οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ(Αριστοτέλους).

* Στις 11:30 π.μ. στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

* Στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς, ο Στέλιος Παπαθεμελής, πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, ανακοινώνει τις αποφάσεις του για τις δημοτικές εκλογές που έρχονται, όσον αφορά το δήμο Θεσσαλονίκης.

* Στις 12 μ.μ. συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλιλσης στο κτίριο της οδού Πειραιώς 40.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής (Αμαλιάδος 17) συνέντευξη Τύπου της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη για τους δασικούς χάρτες της Αττικής.

* Στις 12:30 μμ , η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη, παραχωρεί Συνέντευξη Τύπου με θέμα : "Δημοτικές εκλογές 2010", στην αίθουσα "Mezzanine" στο Excelsior Hotel, στην οδό Κομνηνών 11.

* Στη 1 μ.μ. αναχώρηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για τα Ιωάννινα με πτήση της ΟΑ από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

* Στη 1:10 μ.μ. άφιξη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Τελ Αβίβ.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεώργιο Κούρτη.

* Στις 2 μ.μ. επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά στη Νομαρχία Ιωαννίνων.

* Στις 2:30 μ.μ. στη Βουλή, συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, με τον νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό, μετά από αίτημα του νομάρχη, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατάργηση του θεσμού της Νομαρχίας και την εφαρμογή του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

* Στις 5 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο του Ισραήλ, συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.

* Στις 6 μ.μ., στο Νέο Δημαρχείο, θα γίνουν από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο οι πρώτοι πολιτικοί γάμοι στο συγκεκριμένο χώρο, σε 12 νέα ζευγάρια.

* Στις 6:15 μ.μ. στο Πατριαρχείο συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάση Παλαιστίνης, Θεόφιλο Γ'. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

* Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Grand Serai» στα Ιωάννινα, ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με θέμα «Στρατηγική Ελπίδας, για την έξοδο από την κρίση».

* Στις 7:15 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα προσκυνήσει στον Ναό του Παναγίου Τάφου.

* Στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο King David συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον προεδρείο του Σωματείου Ελλήνων Επιζώντων Ολοκαυτώματος.

* Στις 9:15 μμ, θεατρική παράσταση με το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου στο Θέατρο Κήπου, στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που οργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού

* Στις 9:30 μμ, θεατρική Παράσταση «ΠΛΟΥΤΟΣ-Πενίας Θρίαμβος» από το Θέατρο Τέχνης ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, στο Θέατρο Δάσους, οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.