Έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν να διαφύγουν από την αστυνομία που τους καταδίωκε κι έπεσαν πάνω σε περιπολικό. Σε άλλη περίπτωση έμπορος ναρκωτικών προδόθηκε από τροχαίο ατύχημα. Συγκεκριμένα:
Χθες Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010, αστυνομικοί εντόπισαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Κατσιμίδη και Αλ. Παπαναστασίου. Στο όχημα επέβαιναν δυο νεαροί, ηλικίας 20 και 22 χρόνων. Οι νεαροί, με το που είδαν τους αστυνομικούς, προσπάθησαν να διαφύγουν. Όταν, μάλιστα, οι άνδρες του περιπολικού άναψαν το φάρο κι έβαλαν τη σειρήνα, ανέπτυξαν ιλιγγιώδη ταχύτητα, στους δρόμους της Τούμπας!
Όπως ήταν φυσικό, ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι δράστες πέρασαν με κόκκινο, μπήκαν αντίθετα σε μονόδρομο και, σε ένα στενό, σταμάτησαν για λίγο, ώστε να προλάβει να κατέβει ο 22χρονος συνοδηγός, παίρνοντας μαζί του όσα ναρκωτικά είχαν, προφανώς για να τα ξεφορτωθεί. Ο 20χρονος συνέχισε την τρελή κι επικίνδυνη πορεία του.
Οι αστυνομικοί όμως, χωρίστηκαν στα δύο. Το πλήρωμα του περιπολικού καταδίωξε τον 22χρονο και κατάφερε να τον συλλάβει, πριν πετάξει τα ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του ένα κιλό και 5 γραμμάρια χασίς. Άλλοι αστυνομικοί, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, καταδίωξαν τον 20χρονο οδηγό του οχήματος. Ειδοποιήσαν, μέσω ασυρμάτου, το κέντρο της Αμέσου Δράσεως και στήθηκε μπλόκο σε δρόμο της πόλης. Ο δράστης προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο κι έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στο περιπολικό. Δεν τα κατάφερε και, λίγο αργότερα, έπεφτε στα χέρια των αστυνομικών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών, αντίσταση κατά της αρχής και σωρεία παραβάσεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Σε άλλη αστυνομική επιχείρηση, χθες το μεσημέρι, συνελήφθη στον Περιστερώνα Θεσσαλονίκης, 34χρονος άντρας. Ο νεαρός επέβαινε σε ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο και νωρίτερα είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές. Όταν στο σημείο του ατυχήματος εμφανίστηκαν αστυνομικοί, προσπάθησε να πετάξει χωρίς να τον δουν, μία σακούλα που περιείχε 313 γραμμάρια χασίς. Δεν τα κατάφερε και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.