"Οι τελευταίες αρνητικές εξελίξεις, όπως είναι η δέσμευση μέρους των χρημάτων των τραπεζικών λογαριασμών από το Υπουργείο Οικονομικών, έχουν να κάνουν με την απολεσθείσα αξιοπιστία του ίδιου του Δήμου, όπως τόνισα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου". Αυτό υποστηρίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης που στήριξε το ΠΑΣΟΚ, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να "παγώσει" τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Μπαρμπουνάκης υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την επίθεσή του κατά της κυβέρνησης προσπαθεί "να μετατοπίσει τις ευθύνες από τα προβλήματα που δημιούργησε στο Δήμο η δική του διοίκηση. Δεν παρέλειψε να μεταχειριστεί και τις προσφιλείς προς αυτόν μεθόδους, να απειλεί χρησιμοποιώντας τη λειτουργία του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας (ότι πρόκειται, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, να παύσει τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του Δήμου)".
Καλεί, δε, τον κ. Παπαγεωργόπουλο, "έστω την ύστατη στιγμή", όπως λέει, να δείξει "μεγαλύτερη ευσυνειδησία για το καλό της πόλης μας και των συμπολιτών μας".