Παράνομη κρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της χώρας μας από το Ταμείο Εγγυοδοσίας – ΤΕΜΠΜΕ. Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ίδια η απόφαση της σύστασης του ΤΕΜΠΜΕ, το φθινόπωρο του 2008 από την τότε κυβέρνηση ΝΔ, είναι «πρόχειρη, αποσπασματική, κυρίως όμως μη συμβατή με το κανονιστικό πλαίσιο των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ως εκ τούτου τα κεφάλαια που ήδη έχουν διατεθεί, με την μορφή άτοκων δανείων με την εγγύηση του Ταμείου – επομένως του ίδιου του Ελληνικού Δημοσίου – και τα οποία έως σήμερα υπολογίζονται στα 2,6 δις ευρώ, κρίνονται «μη σύννομα» και η Κομισιόν καλεί τη χώρα μας να επιστρέψει μέρος των κοινοτικών πόρων που της διατέθηκαν το 2009, περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή!
Το χειρότερο πάντως είναι πως εφεξής ακόμα κι αυτή η «κάνουλα» ρευστού προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στερεύει και το μέλλον εκατοντάδων επιχειρήσεων διαγράφεται τουλάχιστον ζοφερό ...