Για τρίτη μέρα οι διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για το Υπουργείο Οικονομικών 1Γ 2008 έχουν αποκλεισμένο το παράρτημα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην Θεσσαλονίκη ζητώντας τον άμεσο διορισμό τους. Έχουν στήσει ένα εντυπωσιακό τείχος με τα οικονομικά τους βιβλία, τον ΄΄τοίχο της γνώσης΄΄ όπως τον αποκαλούν.
"Αυτά τα βιβλία διαβάσαμε για να περάσουμε τις δύσκολες εξετάσεις του διαγωνισμού, αυτά προβάλλουμε τώρα μπροστά στα μάτια των περαστικών και στην σκληρή στάση του Υπουργείου που εμμένει να κρατά τον ολοκληρωμένο κατά τα άλλα διορισμό με τον οποίο πετύχαμε, παγωμένο", τονίζουν χαρακτηριστικά.
Το προσκλητήριο έχει δοθεί από προηγούμενες κινητοποιήσεις στην Αθήνα: "Ελάτε κι εσείς με ένα βιβλίο, να φτιάξουμε έναν τοίχο της γνώσης τόσο ψηλό που θα αποδεικνύει ότι η αξία της Παιδείας, τς Διαφάνειας, της Αξιοκρατίας, λάμπει ακόμη", λένε.
Σύνθημά τους: "Όχι στην Απαξίωση των Νέων Ανθρώπων Μέσω της Ανεργίας" και "Όχι στην Καταπάτηση Όλων των Δικαιωμάτων, του Συντάγματος και των Νόμων, στο Όνομα της Οικονομικής Κρίσης".
"Αλήθεια, εσείς πως θα αντιδρούσατε, αν είχατε διαβάσει τόσο πολύ, θυσιάζοντας την προσωπική σας ζωή για να είστε επιτυχών από τους 26.000 υποψηφίους στον διαγωνισμό και τώρα μένατε μετέωρος; Εσείς πως θα αντιδρούσατε αν είχατε μια δουλειά στο αντικείμενό σας, το Δημόσιο σας ανάγκαζε να παραιτηθείτε και τώρα είσαστε άνεργος διαρκείας; Εσείς πως θα αντιδρούσατε αν βλέπατε το παιδί σας, που αγωνίστηκε με διαφάνεια και αξιοκρατία να αριστεύσει, να είναι άνεργο και έρμαιο πολιτικής βούλησης, έξω από το Σύνταγμα και τους Νόμους; Εσείς πως θα αντιδρούσατε αν μετά την εξαγγελία της αναστολής των προσλήψεων γίνονταν 700 παράνομες προσλήψεις και ακούγατε και τις φήμες για τις νέες αδιαφανείς, πέρα των 232 προσλήψεων στην Βουλή", αναρωτιούνται;