Με στόχο την απελευθέρωση των ελεύθερων και των κοινόχρηστων χώρων στη Σταυρούπολη, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν σε μία ακόμα κατεδάφιση. Πιο συγκεκριμένα, κατεδαφίστηκε μία αυθαίρετη κατασκευή που βρίσκονταν στο πάρκο επί της οδού 9ης Μάη (παράλληλη στην περιφερειακή οδό). Η κατασκευή καταπατούσε κοινόχρηστη έκταση πρασίνου και δημιουργούσε εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβαση και περιήγηση των πεζών στο εκεί πάρκο, καθώς βρισκόταν ακριβώς στη μέση και το "έκοβε" στη μέση.
Προ μηνών ο τόπος γύρω από τα αυθαίρετο οικοδόμημα διαμορφώθηκε σε ένα καταπράσινο χώρο αναψυχής όπου μπορούν να παίζουν τα παιδιά και να κάνουν περιπάτους ανάμεσα στα δέντρα οι μεγαλύτεροι. Τότε παρουσία του Δημάρχου, Σάββα Σερασίδη, δημοτικοί υπάλληλοι και εθελοντές άλλαξαν ολοκληρωτικά την όψη του άλσους των περίπου τριών στρεμμάτων, μπροστά ακριβώς από τις πολυκατοικίες.
Πρόκειται για την 9η κατεδάφιση αυθαιρέτου στην οποία προχώρησε ο Δήμος Σταυρούπολης. Είχαν προηγηθεί 3 παράνομα κτίσματα στην περιοχή των Αμπελώνων, 3 στη Νικόπολη και 2 στην περιοχή της Ομόνοιας.
"Σήμερα πια το πάρκο της 9ης Μαΐου είναι ελεύθερο και αποτελεί μια ενιαία ζώνη πρασίνου, δήλωσε ο Δήμαρχο Σάββας Σερασίδης. Έχουμε θέσει από καιρό το στόχο να προασπίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου. Μετά τη σύσταση του ταμείου γης και τις παλαιότερες κατεδαφίσεις συνεχίζουμε δυναμικά, επιτρέποντας στη Σταυρούπολη να ανασάνει και να μπορέσουν οι κάτοικοι της πόλης να εκμεταλλευτούν, να περπατήσουν και να παίξουν στους ελεύθερους χώρους που παραδίδουμε".