Μάχη… στελεχών έχει ξεσπάσει στη Νέα Δημοκρατία, τόσο μετά την πρόσφατη εκδήλωση ενδιαφέροντος του Κ. Γκιουλέκα για το δήμο Θεσσαλονίκης, όσο και από τις συμμαχίες για τη διεκδίκηση νεοσύστατων δήμων στην περιφέρεια. Το Πρόγραμμα Καλλικράτης έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στα εσωτερικά των κομμάτων, καθώς κάποιοι κατανοούν, έστω και την ύστατη ώρα, ότι θα χαθούν από την τοπική πολιτική σκηνή…
Ειδικά στο δήμο Θεσσαλονίκης οι αντιδράσεις από την δηλωμένη επιθυμία του Κώστα Γκιουλέκα να αποτινάξει το παρελθόν, ήταν πολλές. Ενώ οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να συμφωνούν με την απόφαση του πρώτου σε ψήφους βουλευτή να προχωρήσει σε κάτι καινούργιο, το ίδιο δε συμβαίνει με τα «γαλάζια» στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία πολιορκούν τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Θεσσαλονίκης, Δ. Βαρτζόπουλο, πιέζοντάς τον «να αλλάξει την κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανακοίνωση που εκδόθηκε με υπογραφή «Γραφείο Τύπου Δήμου Θεσσαλονίκης», στην οποία ο συντάκτης υπερασπίζεται το έργο της παράταξης «Αναγέννηση» του νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλου, αλλά –κυρίως- τα στελέχη. Μια ανακοίνωση που εκδόθηκε με το που έγινε γνωστό πως ο Κώστας Γκιουλέκας θέλει να στηριχθεί σε ένα ανανεωμένο, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, ψηφοδέλτιο, για να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρτζόπουλος είπε σε όσους ζήτησαν τη συνδρομή του (μεταξύ αυτών και αυτοδιοικητικό στέλεχος που έχει χαρακτηριστεί… μόνιμος σε συγκεκριμένη θέση) πως δεν είναι δυνατόν να παρέμβει στη σύσταση του ψηφοδελτίου. Αυτοί, όμως, επέμεναν πως «το κόμμα πρέπει να πάρει θέση» και να βάλει τα πράγματα σε τάξη.

Υπερασπίζοντας τα στελέχη
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε ο συντάκτης θυμίζει ότι «η “Αναγέννηση” έχει δώσει Υπουργούς (Στ.Καλαφάτης), έχει δώσει Βουλευτές (Ελ.Ράπτη), έχει στελεχώσει κατ’ επανάληψη τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. (Καλαφάτης Στ., Ράπτη Έλ., Καρακωστάνογλου Βεν., Δημητρίου Ευ., Τσούγκας Ματθ., Μηλιαρά-Βλαχάκη Πολ., Αηδονόπουλος Χ., Φελικίδου Εβ., Νούκα Αρ., Τσουρέκα Ευ., Μαργαρίτης Κ., Τσιτσάμη Ελ., Αγγελίδης Ορ.), αλλά και πέραν αυτών συμμετέχουν στις τάξεις της κορυφαία στελέχη άλλων πολιτικών χώρων όπως είναι οι κ. Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο κ. Παν. Σπύρου κ.λπ., υπάρχουν δε και στελέχη της που αρνήθηκαν επίσημες προτάσεις και δεν συμμετείχαν σε κομματικά ψηφοδέλτια».
Για το ότι κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους και τα άλλα στελέχη της "Αναγέννησης" υπηρετούν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για πάνω από μία δεκαετία, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "αυτό μάλλον μεγάλο πλεονέκτημα είναι, παρά μειονέκτημα όπως θέλουν ορισμένοι να το παρουσιάσουν. Όπως ακριβώς πλεονέκτημα είναι ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είναι βουλευτής επί 20 συναπτά χρόνια και συνεχίζει, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος επί 30 συνεχή χρόνια και συνεχίζει, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαράς επί 33 χρόνια και συνεχίζει κ.λπ., υπάρχουν δε δεκάδες Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι και στο Νομό Θεσσαλονίκης και σε όλη την Ελλάδα που υπηρετούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -με την ψήφο του λαού- επί δεκάδες χρόνια με μεγάλη επιτυχία».


Επαφές Γκιουλέκα

Είναι σαφέστατο ποιον έχουν για στόχο όλα αυτά, τόσο εντός Νέας Δημοκρατίας, όσο και στο… αντίπαλο στρατόπεδο.
Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Γκιουλέκας, συνεχίζει τις επαφές του για την κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου που να ικανοποιεί την ανάγκη του Θεσσαλονικέα ψηφοφόρου για μια αλλαγή, αλλά μέσω της πολιτικής, από κάποιον που δε θα ακυρώσει το μεγάλο έργο του Β. Παπαγεωργόπουλου, αλλά θα το συμπληρώσει και θα το επεκτείνει. Την ίδια στιγμή, όμως, προσπαθεί να απαγκιστρωθεί (ως τώρα με επιτυχία) από βαρίδια του παρελθόντος.
Θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή αντιδημάρχου που, ακόμη κι από πολιτικούς «εχθρούς» έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερα πετυχημένος, ειδικά όταν υπηρετούσε στο προηγούμενο πόστο του. «Κατάφερε να μας… κάνει να αστράφτουμε, τώρα μας… ισοπεδώνει», είπε με χιούμορ δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος εκτιμά ιδιαίτερα το έργο του.
Επίσης, άλλος ένας αντιδήμαρχος, που ισορρόπησε με επιτυχία ως τώρα τόσο στον τομέα του (ικανοποιώντας το πλατύ κοινό, αλλά και τους απαιτητικούς) όσο και στις πολιτικές του επιλογές (στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας), πρέπει να θεωρείται από τους «σίγουρους».
Μεγάλη βοήθεια πρόσφεραν στον Κ. Γκιουλέκα οι τρεις αντιδήμαρχοι οι οποίοι, αυτοβούλως, δήλωσαν ότι δε θα συμμετάσχουν στις εκλογές του Νοεμβρίου: Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Απ. Τσουρέκας και οι Δεληγιάννης - Γερογιάννης.