Αδίστακτοι έχουν γίνει, πλέον, οι κακοποιοί, για λίγα ευρώ. Εισβάλουν σε σπίτια ηλικιωμένων -κυρίως- ή πολύ νέων γυναικών για να αρπάξουν ό,τι βρουν. Χθες, Σάββατο και σήμερα, Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010, είχαμε δύο περιστατικά του είδους, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ένα στις Συκιές κι ένα στους Αμπελόκηπους.
Στις 2.20 σήμερα (Κυριακή 18 Ιουλίου 2010) τα ξημερώματα, τρεις άγνωστοι, εισέβαλαν, από ανασφάλιστο παράθυρο, σε μονοκατοικία, στην περιοχή των Συκεών, όπου ο ένας εξ αυτών φίμωσε (με το χέρι του) την 78χρονη ιδιοκτήτρια, ενώ οι υπόλοιποι ερεύνησαν το χώρο. Βρήκαν κι άρπαξαν χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα της ηλικιωμένης. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.
Επίσης, σύμφωνα με καταγγελία 28χρονης γυναίκας, χθες, Σάββατο (17 Ιουλίου 2010), στις 4.30 το πρωί, δύο άγνωστα άτομα εισέβαλαν στο σπίτι της, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, εκμεταλλευόμενοι την απουσία της. Κατά την επιστροφή και είσοδό της στο διαμέρισμα, οι δράστες, με τη χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν κι αφού άρπαξαν κοσμήματα και ηλεκτρικές μικροσυσκευές, τράπηκαν σε φυγή. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων.