"Καρδιά και ατμομηχανή της Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος, κ. Νίκος Ευθυμιάδης, το λιμάνι της πόλης, στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ Α.Ε., κ. Στέλιο Αγγελούδη, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συμφώνησαν σε τρεις τομείς στους οποίους, όπως είπαν, πρέπει να επικεντρωθεί το βάρος των προσπαθειών, γιατί αυτοί θα σηματοδοτήσουν και τη συνολική αναβάθμιση του λιμανιού:
1. Να υλοποιηθεί άμεσα το επενδυτικό σχέδιο στην έκτη προβλήτα, ώστε να μπορεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να προσελκύσει μεγάλα πλοία με εμπορευματοκιβώτια, (motherships).
2. Να δρομολογηθεί η συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη διοίκηση του λιμανιού και το σύνολο των τοπικών φορέων, προκειμένου να δοθεί η ώθηση για την ανάδειξη της πόλης καταρχήν σε τουριστικό προορισμό και του λιμανιού κατ' επέκταση ως χώρου υποδοχής κρουαζιερόπλοιων.
3. Να αξιοποιηθούν περαιτέρω οι εγκαταστάσεις της Α’ και της Β' προβλήτας, με πρόσθετες παρεμβάσεις σε θέματα πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, προκειμένου να ενταχτούν πλήρως στην καθημερινότητα της πόλης.
Ο κ. Ευθυμιάδης σημείωσε ότι το λιμάνι "εκτός από διακομετακομιστικό κέντρο, αποτελεί και ζωτικό χώρο λειτουργίας και δράσης των πολιτών, διάσταση στην οποία ο Δήμος οφείλει να κατευθύνει τις πολιτικές του".

Στο ΠΑ.ΜΑΚ.
Στην συνάντηση που είχε στη συνέχεια ο κ. Ευθυμιάδης με τον νεοεκλεγέντα πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονία, κ. Γιάννη Χατζηδημητρίου, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το υφιστάμενο πλαίσιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου με τους φορείς, καθώς και το κτιριακό πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.
Ο κ. Ευθυμιάδης, έκανε λόγο από την πλευρά του για την ανάγκη σχεδιασμού και εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρεμβάσεων που θα ενισχύσει τις δυνατότητες που έχει η Θεσσαλονίκη να γίνει πόλη της γνώσης και της καινοτομίας.

Την Τρίτη στο ΑΤΕΙ
Σε ό, τι αφορά στο πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων, ο κ. Ευθυμιάδης θα επισκεφθεί, την Τρίτη 6 Ιουλίου 2010, στις 10.00 π.μ., στο γραφείο του τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Σίνδου, κ. Παύλο Καρακολτσίδη, την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στις 12.00 μ.μ. θα συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα πρύτανη του Α.Π.Θ., κ. Γιάννη Μυλόπουλο και την Πέμπτη 8 Ιουλίου, στις 11.00 π.μ. θα συναντηθεί με τον Διευθυντή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελο Ιωακειμίδη.