Ομόφωνα κατά της απόφασης του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την επέκταση της περιβαλλοντικής μελέτης του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ ώστε να επιτρέπεται σε αυτό καύση υλικών, τάχθηκαν οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε χθεσινοβραδινή σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ευκαρπίας.
Στη συνάντηση, εκτός των δημάρχων, παραβρέθηκε και πλήθος κόσμου, οι οποίοι κατηγόρησαν τους δημάρχους πως αδράνησαν κι έφτασε το θέμα σ’ αυτό το σημείο. Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους υποστήριξαν πως δεν είχαν καμία ευθύνη για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά θα κινηθούν με κάθε νόμιμο τρόπο, ώστε να ακυρώσουν την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Σημειώνεται πως στη συνάντηση παραβρέθηκαν και τοπικά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία την προηγούμενη ημέρα είχαν παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το εν λόγω θέμα. Έχουν εκφραστεί κατά της καύσης απορριμμάτων.
Ο δήμαρχος Ευκαρπίας, Χαράλαμπος Πανταζόγλου, δήλωσε ότι ομόφωνη απόφαση των δημάρχων είναι να ανακληθεί η απόφαση σε επόμενη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου που θα γίνει «το πολύ σε δέκα ημέρες», σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό της εισόδου του εργοστασίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Συκεών, Πολίχνης, Σταυρούπολης, Ωραιοκάστρου, Αμπελοκήπων κι εκπρόσωπος του δήμου Ευόσμου.