"Ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας θα μοιάζει με τον περσινό. μπορεί να παίξουμε με δύο στο κέντρο και έναν καθαρό επιθετικό ή με έναν στο κέντρο και δύο καθαρούς επιθετικούς. Αυτό θα αποφασίζεται την τελευταία στιγμή και ανάλογα με τον αντίπαλο. Ο τρόπος θα είναι παρόμοιος με τον περσινό". Αυτό δήλωσε, στην πρώτη του, σημερινή, συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπερέτα.
Στην ανησυχία των δημοσιογράφων για το αν θα είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champiοns League, απάντησε: "Στην Ιταλία έχουμε συνηθίσει να κάνουμε προετοιμασία από νωρίς. Ο χρόνος που είναι διαθέσιμος πιστεύω ότι είναι αρκετός για να είναι η ομάδα έτοιμη στην αρχή της σεζόν. Ανεβάσαμε στροφές από την πρώτη κιόλας προπόνηση, για να είμαστε έτοιμη για τα ευρωπαϊκά ματς. Άλλωστε, μόλις αρχίσει το πρωτάθλημα θα σταματήσει λόγω Εθνικής. Εκεί θα χρειαστεί να φορτσάρουμε και πάλι για να μείνουμε σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας".
Πρόσθεσε πως, με τους συνεργάτες του έχουν ήδη ξεκινήσει να συλλέγουν "πληροφορίες για τους πιθανούς αντιπάλους μας. Οι δύο από τις πέντε παίζουν σε αγώνες των πρωταθλημάτων τους, άρα είναι εύκολη η συλλογή πληροφοριών. Κάθε μέρα μαζεύουμε πληροφορίες από όλες τις ομάδες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτούς τους αγώνες. Είναι και οι πέντε πολύ καλές ομάδες. Η Ζενίτ με την Ντιναμό έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από εμάς τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και θα είναι σίγουρα πιο έτοιμες από εμάς. Καλό θα ήταν να τις αποφύγουμε για αυτόν τον λόγο. Οι άλλες θα ξεκινήσουν την ίδια εποχή με εμάς και πιστεύω ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα παίξει η δικιά μας ομάδα".
Αναφέρθηκε και στους τραυματίες: "Αξιολογώ τους παίκτες κάθε μέρα. Σίγουρα ο τραυματισμός του Λίνο θα μας κάνει να ψάξουμε για παίκτη. Νομίζω, ότι εκεί θα πρέπει να ενισχυθούμε. Ο τραυματισμός του Λίνο θα μας στοιχίσει. Αυτήν την στιγμή δοκιμάζουμε τον Σαβίνι στα αριστερά, αφού ξέρει την θέση. Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι ο Λίνο και σε λίγες μέρες να ξέρουμε πότε θα επιστρέψει στην ομάδα", είπε.
Ως αντικαταστάτης του Λίνο έως ότου ανανήψει από τον τραυματισμό του, ήρθε ο Φρανκ Ζουέλα. "Τον Ζουέλα τον γνωρίζω. Τον έχω δει σε πολλούς αγώνες. Θα τον χρησιμοποιήσω στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Ο Σαβίνι θα πάει αριστερά, λόγω του τραυματισμού του Λίνο, αφού μέχρι να γυρίσουν οι διεθνείς χρειάζομαι έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό", πρόσθεσε ο Μπερέτα.
Όσο για το αν χρειάζεται κι άλλες μεταγραφές ο ΠΑΟΚ και τις εμποδίζουν τα οικονομικά προβλήματα, τόνισε: "Δεν είναι δουλεία μου τα οικονομικά της ομάδας. Υπάρχουν αρμόδιοι που μπορύν να σας μιλήσουν για τέτοια θέματα. Η δικιά μου δουλειά είναι να δουλεύω μέσα στο γήπεδο και τίποτα άλλο. Με τη διοίκηση θα αξιολογήσουμε όλους τους πάικτες και άμα κρίνουμε ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε κάποια θέση θα αποκτηθεί παίκτης".