Η νέα ομάδα συνηγόρων της Lindsay Lohan(αριστερή φωτογραφία), περιλαμβάνει και το διάσημο δικηγόρο Robert Shapiro(δεξιά φωτογραφία, για να μην τους... μπερδέψετε) - τον υπερασπιστή του διάσημου παίκτη O.J. Simpson, ο οποίος δικάστηκε και αθωώθηκε για δολοφονία. Ο Σαπίρο ανακοίνωσε ότι δέχτηκε να εκπροσωπήσει στη δίκη τη Λόχαν, επειδή "η κατηγορουμένη πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κάποια που υποφέρει από μία αρρώστια, κάτι στο οποίο έχω προσωπική εμπειρία".
Να σημειωθεί ότι η Λόχαν είναι χρήστης ναρκωτικών, ενώ ο γιος του Σαπίρο, Μπρεντ, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2005.
"Ευτυχώς, μπορώ να βοηθήσω την κ. Λόχαν, όπως και η δικαστής Ρέβελ, η οποία μπορεί να επιβάλει μια ποινή εγκλεισμού σε θεραπευτικό κατάστημα για την κατηγορουμένη", πρόσθεσε ο Σαπίρο.
Να σημειωθεί ότι η Λόχαν θα δικαστεί στις 22 Ιουλίου, σε δεύτερο βαθμό. Το πρωτόδικο δικαστήριο την είχε καταδικάσει πριν μερικές ημέρες σε φυλάκιση 90 ημερών, κάτι που εξόργισε την συνήγορό της, Shawn Chapman Holley, η οποία αποφάσισε να δηλώσει παραίτηση διαμαρτυρόμενη, όχι τόσο για τις αταξίες και τον άτακτο χαρακτήρα της Lindsay Lohan, αλλά για το ότι θεωρεί την απόφαση του δικαστηρίου σκληρή και άδικη.
Η Λόχαν βρίσκεται έξω με εγγύηση από τον Αύγουστο του 2007, όταν είχε δηλώσει "ένοχη" σε δύο κατηγορίες που αφορούσαν χρήση κοκαΐνης και δεν είχε φέρει καμία αντίρρηση σε άλλες δύο κατηγορίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και σε μία για επικίνδυνη οδήγηση. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα πότε εμφανιζόταν και πότε όχι, στο αστυνομικό τμήμα και στις συνεδρίες για την απεξάρτησή της από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, κάτι που εκνεύρισε την δικαστή Μάρσα Ρέβελ, η οποία διέταξε να προσαχθεί σε νέα δίκη για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων.
Στη δίκη αυτή που έγινε στις 7 Ιουλίου, η Λόχαν υποστήριξε ότι δεν εμφανιζόταν επειδή εργαζόταν ως ηθοποιός, αλλά η δικαστής θεώρησε "ανειλικρινή" την κατάθεσή της και διέταξε την φυλάκισή της, για τρεις μήνες, ποινή που πρόκειται να εφαρμοστεί την Τρίτη 20 Ιουλίου 2010(δόθηκε στη Λόχαν η δυνατότητα, αυτές τις ημέρες να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες). Η Λόχαν άσκησε έφεση, η οποία θα εκδικαστεί στις 22 Ιουλίου 2010 (αυτό είναι, κ. Χρυσοχοΐδη, ταχύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης).