Απολογία - βόμβα του βασικού κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κροκονέα στην πολύκροτη δίκη της Άμφισσας για τον θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο Ε. Κορκονέας ομολόγησε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι έριξε ευθεία και όχι προειδοποιητική βολή, κοιτώντας μάλιστα προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί, και όχι έχοντας γυρισμένη την πλάτη για να φύγει.
Να σημειωθεί ότι, κατά την προανάκριση είχε υποστηρίξει ότι πυροβόλησε φεύγοντας, γυρίζοντας δηλαδή προς τα πλάγια και πίσω το σώμα του.
Σήμερα, πρόσθεσε πως, όταν πυροβόλησε έβλεπε εκτός από τους συγκεντρωμένους και το όπλο του, γεγονός που του επεσήμανε η πρόεδρος. Η κ. Παπαβασιλείου με ερώτησή της ζήτησε από τον κατηγορούμενο να της διευκρινίσει κατά πόσο κάποιος που πυροβολεί στον αέρα βλέπει το όπλο του μπροστά του. Ο κατηγορούμενος απάντησε πως με ευθεία βολή κάποιος έχει οπτική επαφή με το όπλο του.
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επανέλαβε ότι πυροβόλησε για να διασφαλίσει τη σωματική του ακεραιότητα από την επίθεση που δεχόταν με το συνάδελφο και συγκατηγορούμενό του Βασίλη Σαραλιώτη από συγκεντρωμένους. Δήλωσε σίγουρος ότι η σφαίρα δεν θα έβρισκε πουθενά.