Ο βουλευτής της ρωσικής Δούμας, συντονιστής της Περιφέρειας ΣΑΕ χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Ιβάν Σαββίδης(δεξιά στη φωτογραφία με τον Κάρολο Παπούλια), εξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.). Η εκλογή πραγματοποιήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε., που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το Σάββατο 3 Ιουλίου 2010.
O κ. Σαββίδης πλειοψήφησε με 19 ψήφους έναντι 17 του συνυποψήφιου του, πρόεδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργου Παρχαρίδη. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο Χρήστος Αντωνιάδης.
Στην προγραμματική του ομιλία ο κ. Σαββίδης απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα προς όλους τους Ποντίους ανά την υφήλιο και εστίασε στα θέματα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τη Διεθνή Κοινότητα, της ανάδειξης της ιστορίας και του Πολιτισμού του Ποντιακού Ελληνισμού, της επίλυσης ζητημάτων, που απασχολούν τους ομογενείς των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς και της ανάγκης νέας στρατηγικής ενότητας, με αιχμή του δόρατος τη νεολαία του Ποντιακού Ελληνισμού.
«Έχουμε χρέος στους προγόνους μας και καθήκον προς τη Νέα Γενιά να πετύχουμε. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο όλοι μαζί. Κανένας δεν περισσεύει σε αυτόν τον αγώνα», τόνισε ο κ. Σαββίδης.