Παραλύει ξανά ολόκληρη η χώρα αύριο, καθώς στη Γενική Απεργία συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας. Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι αύριο όλο το 24ωρο, ενώ στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι.
Το ΕΚΘ, συντασσόμενο με την απόφαση των ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οργανώνει συγκέντρωση και πορεία μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, ως το Διοικητήριο. Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία.
Στην Αθήνα, οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:00 το πρωί και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.
Ποιοι συμμετέχουν
Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.
Στην πανελλαδική απεργία συμμετέχουν επίσης οι δημοσιογράφοι σε όλα τα ΜΜΕ, το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, σύμφωνα με απόφαση της ΕΣΗΕΜ-Θ
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά, ενώ συμμετοχή στην απεργία έχει αποφασίσει ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών - Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων - Κλάδων.
Απεργούν επίσης, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Συμπαράσταση στην απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ εκφράζουν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , καλώντας τα μέλη τους σε συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων.