Εκτονώθηκε η ένταση στο υπουργείο Μεταφορών, όπου συγκεντρωμένοι ιδιοκτήτες ΦΔΧ αναμένουν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με αρμοδίους του υπουργείου. Σε αυτό συνετέλεσε κατά πολύ ο ορισμός συνάντησης των απεργών και του υπουργού, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός ολίγου, στο παλιό κτίριο του υπουργείου.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν μέρος των επαγγελματιών, με το που είδε πως το υπουργείο βρισκόταν σε κλοιό ΜΑΤ, πέταξε μπουκάλια προς την είσοδο του υπουργείου, με τους αστυνομικούς να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
Το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 200 μεταφορείς, που αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση, διαμαρτύρονται και ανά διαστήματα επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα.
«Για μία ακόμα φορά ήρθαμε στην Πολιτεία και στην κυβέρνηση για να συνομιλήσουμε, μας υποδέχθηκαν με ματ και με δακρυγόνα, αυτό είναι ντροπή», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.
«Είναι ντροπή, περιμέναμε να μπουμε στην είσοδο και τελικά έστειλαν τα ματ να μας χτυπήσουν με δακρυγόνα», πρόσθεσε.