Τη «Λοκαντιέρα» του Γκολντόνι, που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα 5η Εποχή στο θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης(φωτογραφία), σας προτείνουμε γι απόψε το βράδυ. Επίσης, πολλές και ενδιαφέρουσες είναι οι εικαστικές εκθέσεις που φιλοξενούνται, αυτές τις ημέρες, σε διάφορες αίθουσες της Θεσσαλονίκης. Διαλέξτε:

Εικαστικά:
* Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Στρατού 2α), φιλοξενείται μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου η έκθεση με τίτλο «Όψεις της Αρμενικής Τέχνης». Πρόκειται για μοναδικά κειμήλια από τη συλλογή της οικογένειας Καλφαγιάν.


* Μέχρι τις 30 Ιουλίου μπορείτε να επισκεφτείτε το Πολεμικό Μουσείο και να δείτε την έκθεση φωτογραφιών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

* Μια ιδιαίτερη έκθεση φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Τίτλος της «…ανέφερα εγγράφως…» και πλαισιώνεται με ντοκουμέντα του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Τα έργα θα φιλοξενηθούν έως τον Οκτώβριο στον εκθεσιακό χώρο.

* Η αντιδημαρχία Πολιτισμού με την οργανωτική φροντίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης διοργανώνει στην Casa Bianca, (Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη), την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Πολ. Ιωαννίδη με τίτλο «Απάνθισμα». Η έκθεση εντάσσεται στις εκθέσεις του τριμήνου Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου της Δημοτικής Πινακοθήκης και θα είναι ανοιχτή έως και το Σάββατο 31 Ιουλίου.

* Το τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής των εργαστηρίων του με θέμα «Άνθρωποι». Τα έργα θα φιλοξενηθούν στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη 187).

* Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την συνεργασία του μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Μετροπόλ του Σεντ Ετιέν της Γαλλίας και του Παλάτσο Ντουκάλε της Γένοβας, διοργανώνουν μια έκθεση σύγχρονης τέχνης η οποία φιλοξενείται στη Μονή Λαζαριστών και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. «Ανεύρετοι νήσοι» ο τίτλος της και θα λειτουργεί ως τις 28 Νοεμβρίου.

* Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Από το Βόσπορο στην Αδριατική: Γάλλοι φωτογράφοι ανακαλύπτουν τα μνημεία των Βαλκανίων, 1878-1914" φιλοξενείται στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Ροτόντα, που άνοιξε για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια για να φιλοξενήσει την πολιτιστική εκδήλωση. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου και εντάσσεται στη Φωτομπιενάλε.

* Το Ε' δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση έργων κοσμημάτων των μαθητών του τμήματος Κοσμήματος των καλλιτεχνικών εργαστηρίων του. Τα έργα θα φιλοξενηθούν μέχρι τις 25 Ιουλίου στην αίθουσα τέχνης του Ε΄ Διαμερίσματος στην οδό Πέτρου Συνδίκα 24.


Θέατρο
* Τη «Λοκαντιέρα» του Γκολντόνι παρουσιάζει η θεατρική ομάδα 5η Εποχή. Φιλοξενείται έως τις 17 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ. στο Θέατρο Κήπου (πλατεία ΧΑΝΘ), στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου.


Σινεμά:
* Οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέχρι τις 18 Ιουλίου στις 9.30 και στις 11.30 μ.μ στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο Νεάπολης «Παράδεισος» την ταινία «Ακαδημία Πλάτωνος».


* Στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο της Θέρμης σινέ Θερμαίς προβάλλεται μέχρι τις 18 Ιουλίου κάθε βράδυ στις 9.30 μ.μ. η ταινία «Το νησί των καταραμένων».