Ξεχωριστή αναφορά στον ορατό κίνδυνο να κλείσει η Μονή Λαζαριστών λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, έκανε, χθες, Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος «Στην Περιφέρεια για τον Πολιτισμό», που διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. «Δεν είναι δυνατόν ένα κομψοτέχνημα για τη Θεσσαλονίκη να κινδυνεύει με λουκέτο», υπογράμμισε.
Το πρόγραμμα «Στην Περιφέρεια για τον Πολιτισμό» περιλαμβάνει πάνω από 100 εκδηλώσεις. «Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται με δικά μας χρήματα. Δυστυχώς, όμως, εδώ και 8 μήνες, η Πολιτεία δεν μας έχει δώσει, πέρα από τη μισθοδοσία, ούτε ένα ευρώ», τόνισε ο Νομάρχης.
Σχετικά με το περιεχόμενο των εκδηλώσεων, ο Νομάρχης τόνισε ότι «οι παρεμβάσεις μας δεν περιορίζονται μόνο στη ψυχαγωγία των πολιτών, αλλά και στην ανάδειξη των εξαιρετικών στοιχείων που συνθέτουν την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, μέσα από λαϊκά και έντεχνα μουσικά σχήματα, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, θεατρικές παραστάσεις, αναβίωση εθίμων».
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΕΠΟΘΕ Βασίλης Καραμανλής υπογράμμισε ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του προγράμματος «Στην Περιφέρεια για τον Πολιτισμό» είναι φέτος κατά 30% λιγότερες. «Μειώσαμε τον αριθμό των εκδηλώσεις για να αντιμετωπίσουμε το κόστος χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα», είπε.